[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 35-23 برگشت به فهرست نسخه ها
شناسایی سویه‌های جدید انتروکوکوس فاسیوم با خواص پروبیوتیکی از منابع لبنی سنتی ایران
نسرین سید قلعه ، کیوان بهشتی مآل* ، رامش منجمی ، علی محمد احدی
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:  
یافتن سویه­ های جدید پروبیوتیکی می­تواند در رسیدن به اهداف تغذیه­ای و درمانی ناشی از مصرف آنها کمک کند. هدف از مطالعه حاضر جداسازی پروبیوتیک­ها از لبنیات سنتی شهرستان­های اصفهان بوده است. باکتری­های اسید لاکتیک از منابع لبنیاتی سنتی جداسازی شدند. خواص پروبیوتیکی جدایه­ها با­ انجام آزمون­های تحمل نمک­های صفراوی، تحمل اسید و نیز بررسی فعالیت همولیتیک آنها ارزیابی شد. سپس، فعالیت ضد میکروبی جدایه­های پروبیوتیک بر علیه اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا سنجش شد. جهت شناسایی قطعی جدایه­ها، کلنی PCR با استفاده از پرایمرهای عمومی طراحی شده در ژن S rRNA16 انجام شد و توالی­های ژنی سویه­ها در بانک جهانی ثبت شد. در مجموع 3 سویه پروبیوتیک انتروکوکوس فاسیوم از محصولات لبنی جداسازی شدند که قادر به رشد در سطوح pH 3 و 5/4 و دارای قدرت رشد در 3/0% نمک صفراوی بودند. تمامی سویه­ها، بدون اختلاف معنی دار، دارای فعالیت ضدمیکروبی بر علیه اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا با قطر هاله­های عدم رشد 12 تا 16 میلی­متری بودند. سویه­های جداسازی شده در پایگاه داده NCBI با شماره­های دسترسی MZ853942، MZ854204 و MZ902025 ثبت شدند. با توجه به تأیید خواص پروبیوتیکی سویه­های بومی جداسازی شده، استفاده از آنها در تولید مکمل­های غذایی و محصولات لبنی پروبیوتیک توصیه می­شود.
 
واژه‌های کلیدی: باکتری‌های اسید لاکتیک، پروبیوتیک، لبنیات محلی، انتروکوکوس فاسیوم
متن کامل [PDF 601 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyed Ghaleh N, Beheshti Maal K, Monajemi R, Ahadi A M. Identification of new species of Enterococcus faecium with probiotic properties from traditional Iranian dairy sources. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (2) :23-35
URL: http://amfi.ir/article-1-96-fa.html

سید قلعه نسرین، بهشتی مآل کیوان، منجمی رامش، احدی علی محمد. شناسایی سویه‌های جدید انتروکوکوس فاسیوم با خواص پروبیوتیکی از منابع لبنی سنتی ایران. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (2) :23-35

URL: http://amfi.ir/article-1-96-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660