شناسایی سویههای جدید انتروکوکوس فاسیوم با خواص پروبیوتیکی از منابع لبنی سنتی ایران
|
نسرین سید قلعه ، کیوان بهشتی مآل* ، رامش منجمی ، علی محمد احدی  |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران |
|
چکیده: |
یافتن سویه های جدید پروبیوتیکی میتواند در رسیدن به اهداف تغذیهای و درمانی ناشی از مصرف آنها کمک کند. هدف از مطالعه حاضر جداسازی پروبیوتیکها از لبنیات سنتی شهرستانهای اصفهان بوده است. باکتریهای اسید لاکتیک از منابع لبنیاتی سنتی جداسازی شدند. خواص پروبیوتیکی جدایهها با انجام آزمونهای تحمل نمکهای صفراوی، تحمل اسید و نیز بررسی فعالیت همولیتیک آنها ارزیابی شد. سپس، فعالیت ضد میکروبی جدایههای پروبیوتیک بر علیه اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا سنجش شد. جهت شناسایی قطعی جدایهها، کلنی PCR با استفاده از پرایمرهای عمومی طراحی شده در ژن S rRNA16 انجام شد و توالیهای ژنی سویهها در بانک جهانی ثبت شد. در مجموع 3 سویه پروبیوتیک انتروکوکوس فاسیوم از محصولات لبنی جداسازی شدند که قادر به رشد در سطوح pH 3 و 5/4 و دارای قدرت رشد در 3/0% نمک صفراوی بودند. تمامی سویهها، بدون اختلاف معنی دار، دارای فعالیت ضدمیکروبی بر علیه اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا با قطر هالههای عدم رشد 12 تا 16 میلیمتری بودند. سویههای جداسازی شده در پایگاه داده NCBI با شمارههای دسترسی MZ853942، MZ854204 و MZ902025 ثبت شدند. با توجه به تأیید خواص پروبیوتیکی سویههای بومی جداسازی شده، استفاده از آنها در تولید مکملهای غذایی و محصولات لبنی پروبیوتیک توصیه میشود.
|
|
واژههای کلیدی: باکتریهای اسید لاکتیک، پروبیوتیک، لبنیات محلی، انتروکوکوس فاسیوم |
|
متن کامل [PDF 601 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|