[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 74-49 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باسیلوس کواگولانس (Bacillus coagulans) و عملکرد آن در استفاده از منابع مختلف کربنی و نیتروژنی
فاطمه خادمی ، علی مویدی* ، زهرا زارعی ، مرتضی خمیری ، بهروز دستار
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:  
برخی سویه­های باسیلوس کواگولانس (Bacillus coagulans) خواص پروبیوتیک و اثرات مفید بر سلامت مصرف‌کنندگان، و همچنین ویژگی­های تکنولوژیکی متعددی نشان داده­اند که آن­ها را برای استفاده در صنایع مختلف مفید جلوه می­دهد. از این رو، در این پژوهش برخی از این ویژگی­ها مانند آبگریزی سطحی، تحمل به نمک، اسید، پپسین، تریپسین، نمک صفراوی و مقاومت گرمایی در سویه‌های IBRC10807 (سویه T) و GBI-30,6086 (سویه SH)، عملکرد آن­ها در استفاده از منابع مختلف کربنی (گلوکز صنعتی، شیره خرما، شیره انگور، شربت ذرت و ملاس چغندرقند) و نیتروژنی (کنجاله کنجد، کنجاله سویا و گلوتن ذرت) و مقایسه شدت پروتئولیز منابع نیتروژنی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پروتئولیز در همه نمونه­ها رخ داده است و هر دو سویه مورد نظر قادر به انجام هیدرولیز بوده¬اند. با اینحال، سویه SH در استفاده از منبع کربنی شربت ذرت و منبع نیتروژنی کنجاله سویا کارایی بالاتری نسبت به سویه T نشان داد. بنابراین، تغییرات میزان pH و شمارش سلولی در محیط حاوی غلظت‌های مختلف کنجاله سویا و شربت ذرت طی زمان مختلف تخمیر با سویه SH بهینه‌سازی گردید. شرایط بهینه در این پژوهش با مطلوبیت کل 95 درصد، میزان 46/2 درصد کنجاله سویا، 65/10 درصد شربت ذرت و مدت زمان h 32/35 به دست آمد.  مطابق یافته این پژوهش، سویه‌های باسیلوس کواگولانس دارای خواص پروبیوتیکی و تکنولوژیکی قابل قبولی بوده و قادر به تخمیر بستره­های ارزان قیمت کربنی و نیتروژنی جهت تولید مواد با ارزش افزوده بالا را دارا می‌باشند.
 
واژه‌های کلیدی: بهینه‌سازی، تخمیر، فعالیت پروتئولیتیک
متن کامل [PDF 1228 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khademi F, Moayedi A, Zareie Z, khomeiri M, Dastar B. Assessment of Probiotic and Technological Capabilities of Bacillus coagulans and its Performance in Utilization of Various Carbon and Nitrogen Sources. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (2) :49-74
URL: http://amfi.ir/article-1-95-fa.html

خادمی فاطمه، مویدی علی، زارعی زهرا، خمیری مرتضی، دستار بهروز. ارزیابی فعالیت پروبیوتیکی و تکنولوژیکی باسیلوس کواگولانس (Bacillus coagulans) و عملکرد آن در استفاده از منابع مختلف کربنی و نیتروژنی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (2) :49-74

URL: http://amfi.ir/article-1-95-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660