[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 87-72 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و شناسائی سویه جدید استوباکتر اوکیناونسیس از شلیل ایرانی مقاوم به دما و غلظت بالای اتانول مناسب برای تولید سرکه شلیل
کیوان بهشتی مآل* ، نوشین شفیعی
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران
چکیده:  
اخیراً تولید انواع سرکه با استفاده از سویه های جدید باکتری های مولد استیک اسید در صنعت چالش برانگیز است. هدف از این تحقیق جداسازی و خالص سازی سویه های جدید باکتری های مولد اسید استیک با ویژگی های تحمل به دمای بالا و غلظت های بالای اتانل بود. نمونه گیری از میوه شلیل انجام شد. برای جداسازی باکتری های مولد اسید استیک (AAB)[1] از محیط های کشت کارر و فراتیور استفاده شد. تشخیص مولکولی با استفاده از پرایمرهای یونیورسال     s-rDNA16 انجام شد. تحمل این باکتری در برابر غلظت های مختلف اتانول %10-2 و دمای C˚38-34 مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق سویه جدیدی از استوباکتر اوکیناونسیس از شلیل ایرانی، جداسازی شد. طبق آنالیز مولکولی s-rDNA16 این باکتری بنام استوباکتر اوکیناونسیس  KBMNS-IAUF-1و توالی s-rDNA16 آن را در بانک ژنی، NCBI با شماره دسترسی MG544095.1 ثبت شد. این سویه در دمای C˚38 رشد و تولید اسید خوبی در اتانول %5-2 درصد داشت و به عنوان یک باکتری های مولد اسید استیک مقاوم به دمای بالا در اتانول 5% و دمای C˚38 رشد خوبی داشت. همچنین در محیط کشت صنعتی اقتصادی در دمای C˚38 با استفاده از فرمانتور مینیاتوری که برای تولید سرکه طراحی شده بود به میزان 6% اسید استیک تولید کرد.  این مقاله اولین گزارش از جداسازی و شناسایی استوباکتر اوکیناونسیس  KBMNS-IAUF-1 از شلیل ایرانی به عنوان یک AAB  مقاوم به دما و اتانل بالا می باشد که قادر به تولید میزان بالای اسید استیک در مدت زمان کوتاهی است. همچنین این سویه کاندیدای بسیار خوبی برای تولید نوع جدیدی از سرکه، سرکه شلیل، در دما و غلظت اتانول بالا محسوب می شود. AAB مقاوم به دما-اتانول به عنوان یک پتانسیل برای تولید انواع جدید سرکه با طعم مناسب می تواند یک سرمایه در میکروبیولوژی مواد غذایی و همچنین بیوتکنولوژی صنعتی باشد.
 
واژه‌های کلیدی: اسید استیک، استوباکتر اوکیناونسیس، تخمیر، بیوتکنولوژی مواد غذایی، شلیل ایرانی، سرکه.
متن کامل [PDF 833 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beheshti Maal K, Shafiee N. Isolation and identification of a new strain of Acetobacter okinawensis from Iranian nectarine, resistant to high temperature and ethanol concentration, suitable for producing nectarine vinegar. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (1) :72-87
URL: http://amfi.ir/article-1-90-fa.html

بهشتی مآل کیوان، شفیعی نوشین. جداسازی و شناسائی سویه جدید استوباکتر اوکیناونسیس از شلیل ایرانی مقاوم به دما و غلظت بالای اتانول مناسب برای تولید سرکه شلیل. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (1) :72-87

URL: http://amfi.ir/article-1-90-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660