جداسازی و شناسائی سویه جدید استوباکتر اوکیناونسیس از شلیل ایرانی مقاوم به دما و غلظت بالای اتانول مناسب برای تولید سرکه شلیل
|
کیوان بهشتی مآل* ، نوشین شفیعی  |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران |
|
چکیده: |
اخیراً تولید انواع سرکه با استفاده از سویه های جدید باکتری های مولد استیک اسید در صنعت چالش برانگیز است. هدف از این تحقیق جداسازی و خالص سازی سویه های جدید باکتری های مولد اسید استیک با ویژگی های تحمل به دمای بالا و غلظت های بالای اتانل بود. نمونه گیری از میوه شلیل انجام شد. برای جداسازی باکتری های مولد اسید استیک (AAB) از محیط های کشت کارر و فراتیور استفاده شد. تشخیص مولکولی با استفاده از پرایمرهای یونیورسال s-rDNA16 انجام شد. تحمل این باکتری در برابر غلظت های مختلف اتانول %10-2 و دمای C˚38-34 مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق سویه جدیدی از استوباکتر اوکیناونسیس از شلیل ایرانی، جداسازی شد. طبق آنالیز مولکولی s-rDNA16 این باکتری بنام استوباکتر اوکیناونسیس KBMNS-IAUF-1و توالی s-rDNA16 آن را در بانک ژنی، NCBI با شماره دسترسی MG544095.1 ثبت شد. این سویه در دمای C˚38 رشد و تولید اسید خوبی در اتانول %5-2 درصد داشت و به عنوان یک باکتری های مولد اسید استیک مقاوم به دمای بالا در اتانول 5% و دمای C˚38 رشد خوبی داشت. همچنین در محیط کشت صنعتی اقتصادی در دمای C˚38 با استفاده از فرمانتور مینیاتوری که برای تولید سرکه طراحی شده بود به میزان 6% اسید استیک تولید کرد. این مقاله اولین گزارش از جداسازی و شناسایی استوباکتر اوکیناونسیس KBMNS-IAUF-1 از شلیل ایرانی به عنوان یک AAB مقاوم به دما و اتانل بالا می باشد که قادر به تولید میزان بالای اسید استیک در مدت زمان کوتاهی است. همچنین این سویه کاندیدای بسیار خوبی برای تولید نوع جدیدی از سرکه، سرکه شلیل، در دما و غلظت اتانول بالا محسوب می شود. AAB مقاوم به دما-اتانول به عنوان یک پتانسیل برای تولید انواع جدید سرکه با طعم مناسب می تواند یک سرمایه در میکروبیولوژی مواد غذایی و همچنین بیوتکنولوژی صنعتی باشد.
|
|
واژههای کلیدی: اسید استیک، استوباکتر اوکیناونسیس، تخمیر، بیوتکنولوژی مواد غذایی، شلیل ایرانی، سرکه. |
|
متن کامل [PDF 833 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|