[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 44-32 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات آدیپوکین ها و پروبیوتیک ها بر بیماری کبد چرب غیرالکلی
مهدیه جاگیروند ، معصومه نژادعلی*
واحد اسلامشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر، ایران
چکیده:  
شیوع چاقی و  عوارض ناشی از آن  شامل مرگ و میر درسراسر جهان در حال افزایش می­باشد. چاقی از مهمترین علل بروز بیماری کبد چرب غیر الکلی است. بیماری کبد چرب غیرالکلی شایع‌ترین اختلال کبدی می­باشد که در اثر رسوب بیش از حد تری‌گلیسیرید ایجاد می­شود. بافت چربی علاوه بر ذخیره چربی  یکسری پروتئین به نام آدیپوکین را ترشح می­کند که اثرات پیش التهابی یا ضد التهابی دارند. آدیپوکین­ها نقش مهمی در بیماری­های مزمن یا حاد کبدی دارند. مطالعات نشان داده است آدیپوکین­ها در پاتوژنز  NAFLDو پیشرفت آن به NASH نقش دارند. پروبیوتیک­ها میکروارگانیسم­هایی هستند که می‌توانند تعداد باکتری­های مفید روده را افزایش دهند و متابولیسم چربی را بهبود بخشند. پروبیوتیک­ها سطح آنزیم‌های کبدی (آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و گاما گلوتامیل ترانسفراز) و فاکتورهای التهایی از جمله TNF-α، IL-6  را کاهش می­دهند و  عملکرد کبد را بهبود می­بخشند. نتایج نشان می­دهد پروبیوتیک­ها و آدیپوکین­ها می­توانند در تشخیص و درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی مورد استفاده قرار گیرند.
 
واژه‌های کلیدی: آدیپوکین‌ها، بیماری کبد چرب غیر الکلی، پروبیوتیک‌ها، چاقی
متن کامل [PDF 614 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی پزشکی

Ethics code: IR.IAU.PIAU.REC.1400.001


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jagirvand M, Nezhadali M. Effects of adipokines and probiotics on non-alcoholic fatty liver disease. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (1) :32-44
URL: http://amfi.ir/article-1-88-fa.html

جاگیروند مهدیه، نژادعلی معصومه. اثرات آدیپوکین ها و پروبیوتیک ها بر بیماری کبد چرب غیرالکلی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (1) :32-44

URL: http://amfi.ir/article-1-88-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660