[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 57-45 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی و ریزساختاری فیلم خوراکی نانوکامپوزیتی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید
محمد فاقعی شهربابکی ، علیرضا شهاب لواسانی* ، نازنین زند ، لیلا ناطقی ، محمدرضا اسحاقی
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
چکیده:  
استفاده از پوشش‌های خوراکی به عنوان یک روش نگهداری مواد غذایی وبه عنوان تکنیکی جهت حفظ و بهبود کیفیت در مدت زمان انبارمانی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر بهینه‌سازی فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیتی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید است.در این پژوهش نمونه‌ی از قبل یهینه شده فیلم نانوکامپوزیتی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید حاوی 26/4 درصد وزنی نانورس و میزان اسانس شوید برابر با 70/1 درصد مجددا تولید شد و پارامترهای تغییرات حرارتی و رنگ و حلالیت در آب  نمونه بهینه در برابر نمونه کنترل و نمونه فاقد اسانس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نمونه بهینه فیلم HPMC دارای کمترین حلالیت در آب، بیشترین پارامتر روشنایی و زردی در مقایسه با سایر نمونه­ها بود. و با افزایش میزان نانورس در نمونه‌های فیلم، میزان دمای انتقال شیشه‌ای افزایش یافته است. نمونه‌ی تخم مرغ پوشش داده شده با فیلم با فرمولاسیون بهینه، امتیاز حسی بالاتری را از نظر رنگ و رنگ زرده و انسجام به دست آورده است. با استناد به نتایج مطالعه حاضر، می­توان بیان داشت استفاده ازنمونه بهینه فیلم هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید قابلیت استفاده به عنوان پوشش خوراکی را دارد.
 
واژه‌های کلیدی: اسانس شوید، فیلم هیدروکسی پروپیل متیل سلولز، طرح سطح پاسخ، نانورس
متن کامل [PDF 589 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faghei Shahrbabaki M, Shahab Lavasani A, Zand N, Nateghi L, Eshaghi M R. Evaluation of physical and microstructural properties of hydroxypropylmethyl nanocomposite edible film Cellulose contains nanoclay and essential oil. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 9 (4) :45-57
URL: http://amfi.ir/article-1-73-fa.html

فاقعی شهربابکی محمد، شهاب لواسانی علیرضا، زند نازنین، ناطقی لیلا، اسحاقی محمدرضا. ارزیابی ویژگی‌های فیزیکی و ریزساختاری فیلم خوراکی نانوکامپوزیتی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (4) :45-57

URL: http://amfi.ir/article-1-73-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4652