ارزیابی ویژگیهای فیزیکی و ریزساختاری فیلم خوراکی نانوکامپوزیتی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید
|
محمد فاقعی شهربابکی ، علیرضا شهاب لواسانی* ، نازنین زند ، لیلا ناطقی ، محمدرضا اسحاقی  |
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران |
|
چکیده: |
استفاده از پوششهای خوراکی به عنوان یک روش نگهداری مواد غذایی وبه عنوان تکنیکی جهت حفظ و بهبود کیفیت در مدت زمان انبارمانی از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر بهینهسازی فرمولاسیون فیلم نانوکامپوزیتی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید است.در این پژوهش نمونهی از قبل یهینه شده فیلم نانوکامپوزیتی هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید حاوی 26/4 درصد وزنی نانورس و میزان اسانس شوید برابر با 70/1 درصد مجددا تولید شد و پارامترهای تغییرات حرارتی و رنگ و حلالیت در آب نمونه بهینه در برابر نمونه کنترل و نمونه فاقد اسانس مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نمونه بهینه فیلم HPMC دارای کمترین حلالیت در آب، بیشترین پارامتر روشنایی و زردی در مقایسه با سایر نمونهها بود. و با افزایش میزان نانورس در نمونههای فیلم، میزان دمای انتقال شیشهای افزایش یافته است. نمونهی تخم مرغ پوشش داده شده با فیلم با فرمولاسیون بهینه، امتیاز حسی بالاتری را از نظر رنگ و رنگ زرده و انسجام به دست آورده است. با استناد به نتایج مطالعه حاضر، میتوان بیان داشت استفاده ازنمونه بهینه فیلم هیدروکسی پروپیل متیل سلولز حاوی نانورس و اسانس شوید قابلیت استفاده به عنوان پوشش خوراکی را دارد.
|
|
واژههای کلیدی: اسانس شوید، فیلم هیدروکسی پروپیل متیل سلولز، طرح سطح پاسخ، نانورس |
|
متن کامل [PDF 589 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|