[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: فصلنامه زمستان 1401 ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مخلوط پروبیوتیکهای بومی ایرانی (لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس) بر تغییرات بافت کبد موش‌های صحرایی نر در معرض کلرید کادمیوم
ارزو کهن ، زهرا کشتمند*
زیست‌شناسی،دانشکده‌علوم‌پایه،واحد‌تهران‌مرکزی،‌دانشگاه‌آزاد‌اسلامی،‌تهران،‌ایران
چکیده:  
پروبیوتیک‌ها ارگانیسم‌های مطلوبی می‌باشند که به‌عنوان یک ابزار مناسب در مقابل جذب و مسمومیت احتمالی با فلزات سنگین قابل استفاده هستند. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر مخلوط پروبیوتیک­های بومی ایرانی(لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس ) بر تغییرات بافت کبد موش‌های صحرایی نر آلوده شده به کلرید کادمیوم می‌باشد.21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 3 گروه7 تایی کنترل، کلرید­کادمیوم، کلرید­کادمیوم+ مخلوط پروبیوتیک‌های بومی ایرامی تقسیم شدند. تزریق کلریدکادمیوم ( 3 میلی‌گرم بر کیلوگرم) به‌صورت درون صفاقی و گاواژ پروبیوتیک‌ها (109CFU) به مدت 35 روز انجام شد. بعد از پایان آزمایش، خونگیری از ناحیه قلب جهت اندازه گیری سطح سرمی آنزیم‌های کبدی ­انجام ، بافت کبد استخراج  و مطالعات هیستولوژیکی کبد بعد از رنگ آمیزی هماتوکسیلن -ائوزین انجام شد. داده­ها براساس آزمون آماری آنالیز واریانس یک‌طرفه و تست توکی بین گروه‌ها مورد مقایسه قرارگرفتند.سطح سرمی آنزیم‌های کبدی در گروه دریافت‌کننده‌ی کلرید­کادمیوم  در مقایسه با گروه کنترل افزایش معناداری و در  گروه  تیمارشده با مخلوط پروبیوتیک بومی ایرانی کاهش معناداری را نشان داد. همچنین تغییرات مورفولوژیکی بافت کبد در گروه تیمار با  پروبیوتیک‌ها کاهش آسیب بافتی در مقایسه با گروه کلریدکادمیوم را نشان داد.با توجه به یافته­های این پژوهش استفاده از مخلوط پروبیوتیک­های بومی ایرانی ( لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس) می‌تواند سبب بهبود آسیب­های القایی کلریدکادمیوم در بافت کبد شود.
شماره‌ی مقاله: 1
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، کلرید‌کادمیوم، بافت کبد، موش‌های صحرایی
متن کامل [DOCX 218 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی پزشکی


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4463