|
ارزیابی اثرِ سمیت سلولی، آنتی اکسیداتیو وضد توموری پلی ساکارید استخراج شده از باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از لبنیات سنتی استان گیلان
|
معصومه انوری* ، فرشید فرج الله نیا ، خسرو عیسی زاده  |
| گروه زیستشناسی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، |
|
|
چکیده: |
متابولیتهای باکتری های اسید لاکتیک اخیراً توجه زیادی را به خود معطوف کرده اند. اگزوپلی ساکارید مشتق از این باکتری ها دارای خواص درمانی و تغذیه ای مفید و ثابت شده ای می باشند. لذا این تحقیق با هدف ارزیابی اثرِ ضد سرطانی آنتی اکسیداتیو وضد توموری پلی ساکارید استخراج شده از باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از لبنیات سنتی استان گیلان بمنظور انتخاب سویه های مولد اگزوپلی ساکارید برای اهداف درمانی وصنعتی انجام شد. در این تحقیق 7 باکتری جدا شده از لبنیات سنتی استان گیلان که از خواص پروبیوتیکی برخوردار وقادر به تولید اگزوپلی ساکارید بودند، غربالگری وشناسایی فنوتیپی ژنوتیپی شدند. سپس تولید فنونیپی و استخراج اگزوپلی ساکارید انجام وتایید حضور ژنهای مولدانجام شد.همچنین خواص آنتی اکسیدانیووضد توموری بترتیب با روش ارزیابی سنجش رادیکال آزاد 1 و 1-دی متیل-2پیریدیل هیدرازین وآنزیم لاکتات دهیدروژناز ارزیابی و اثرضد سرطانی آنها برروی رده سلول های سرطانی پستان (MCF7) با آزمون MTT مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که هر هفت جدایه از خواص پروبیوتیکی برخوردارند .بهترین جدایه با بیشترین تولید اگزوپلی ساکارید در شناسابی مولکولی باکتری لاکنوباسیلوس پلانتاروم بود.حضور ژنهای مولد اگزوپلی ساکارید در جدایه ها بود .بیشترین میزان سمیّت علیه رده سلولی سرطان پستان MCF7 توسط بهترین نمونه IC50 برابر با 83/7 میلی گرم بر لیتربود. همچنین اگزوپلی ساکارید استخراجی بهترین جدایه خاصیت آنتی اکسیدانی ,ضد توموری قوی از خود نشان داد. استفاده از اگزوپلی ساکارید استخراجی پس از آزمایشات تاییدی وتکمیلی درون موجودی جهت مصارف درمانی توصیه میگردد.
|
|
| واژههای کلیدی: لاکتوباسیلوس، اگزوپلی ساکارید، آنتی اکسیداتیو، ضد تومور |
|
|
متن کامل [PDF 957 kb]
|
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|
|
|