بررسی اثردرمانی باکتری های پروبیوتیک (باکتریهای اسید لاکتیک) در شیر شتر
|
مهناز محمدی*  |
استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه ، دانشگاه آزاد اسلامی، اسلامشهر |
|
چکیده: |
مقاله حاضر به بررسی اثردرمانی باکتری های پروبیوتیک (باکتریهای اسید لاکتیک) در شیر شتر می پردازد. پروبیوتیکها در پیشگیری و درمان بیماریهای دستگاه ادراری تناسلی ، بیماریهای تنفسی و بیماریهای گوارشی ، نقش دارند. شیر شتر سرشار از ترکیبات زیست فعال از جمله لاکتوفرین، لیزوزیم و پپتیدهای مختلف است که اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی و ضدسرطانی ، کاهش عدم تحمل لاکتوز ، کاهش فشار خون ،کاهش سطح کلسترول و کاهش خطر بیماریهای قلبی-عروقی و افزایش فراهمی زیستی مواد مغذی از خود نشان می دهند. فعالیت آنتی اکسیدانی شیر شتر را میتوان به محتوای بالای ویتامین C و پروتئینهای خاص آن نسبت داد که گونههای فعال اکسیژن را کاهش میدهند و در نتیجه از سلولها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت میکنند. این مقاله به طور دقیق مزایای استفاده از شیر شتر را بیان می نماید، تا بتوان در پیشگیری ، کنترل و درمان بیماری ها موثر باشد.
|
|
واژههای کلیدی: پروبیوتیکها، شیر شتر، فعالیت آنتی اکسیدانی، مکملهای غذایی |
|
متن کامل [PDF 486 kb]
|
نوع مطالعه: مروری |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی کاربردی در محصولات دام، طیور و آبزیان
|
|
|
|