[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 105-75 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فنوتیپی و شناسایی ژن‌های مقاومت آنتی‌بیوتیکی برخی باکتری‌های بیماریزای شاخص در سردخانه‌های مواد غذایی سه بیمارستان بزرگ در تهران
الهام سلطان زاده ، عباسعلی مطلبی مغانجوق* ، هدایت حسینی ، محمد علی برومند
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده علوم تخصصی دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد علوم و تحقیقات تهران ، تهران ، ایران
چکیده:  
در این بررسی باکتری های سردخانه‌های مواد غذایی سه بیمارستان بزرگ تهران ارزیابی گردید. نمونه‌برداری از  سردخانه های موادغذایی از بخش های مختلف 3 بیمارستان بالای 400 تختخوابی طی 10 ماه‌ متوالی از خرداد تا اسفند 1398 هفته‌ای یک‌بار صورت پذیرفت. پس از تعیین هویت جدایه‌ها با آزمون‌های افتراقی، الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی تعیین گردیده و با روش مولکولی PCR حضور ژن‌های مقاومت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های مقاوم بررسی شد. در مجموع 236 نمونه مثبت از یخچال‌ها و 42 نمونه مثبت از سردخانه‌‌های سه بیمارستان جدا شد. بیشترین نمونه‌های مثبت از دستگاه‌هایی با ظاهر نامناسب، دمای بالای 8 درجه سانتی‌گراد و طبقات یخچال ها بدست آمدند. بیشتر ایزوله ها متعلق به گروه باکتریایی انتروباکتر (8/68%) ، استاف (9/11%) و انتروکوک (6/10%) بود.2 مورد salmonella spp و 1 مورد L.monocytogenous از سردخانه‌ها جدا شد. نمونه‌های سردخانه‌ای نسبت به همه آنتی‌بیوتیک‌های مورد استفاده در این مطالعه حساس بودند. در ایزوله‌های یخچالی، بیشترین مقاومت به ترتیب مربوط به ESBL (7/9 %)، VRE (3/5 %)، MRSE (4/0 %) و MRSA (4/0 %) بود. در بررسی فراونی ژن های مقاومت، ژن‌های blaOXA-48 و blaCTX  و blaTEM در 10% از ایزوله های گروه انتروباکتر یافت شد. ژن blaOXA-51 در همه گونه های مقاوم غیر-انتروباکتر یافت شد و همچنین ژن های mecA و vanA در ایزوله های مقاوم استاف و انتروکوک یافت شد. آلودگی‌های باکتریایی یخچال‌های بیمارستانی، هشداری بر احتمال انتقال آلودگی، شیوع بیماری، شکست در درمان، تشدید عوارض بیماری و خطر انتقال ژن‌های مقاوم از سویه‌های مقاوم به سویه‌های حساس می باشد.
واژه‌های کلیدی: بیماری‌ منتقله از طریق غذا، مقاومت آنتی‌بیوتیکی، یخچال‌های بیمارستانی، ایمنی موادغذایی
متن کامل [PDF 953 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی

Research code: 943
Ethics code: 943
Clinical trials code: 943


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

soltanzadeh E, Motallebi A, Hosseini H, Boroumand M A. *Phenotypic analysis and identification of antibiotic resistance genes of some index pathogenic bacteria in food cold stores of three major hospitals in Tehran. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (2) :75-105
URL: http://amfi.ir/article-1-102-fa.html

سلطان زاده الهام، مطلبی مغانجوق عباسعلی، حسینی هدایت، برومند محمد علی. بررسی فنوتیپی و شناسایی ژن‌های مقاومت آنتی‌بیوتیکی برخی باکتری‌های بیماریزای شاخص در سردخانه‌های مواد غذایی سه بیمارستان بزرگ در تهران. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (2) :75-105

URL: http://amfi.ir/article-1-102-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660