[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 90-79 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر فاکتورهای دموگرافیک درطغیان های غذایی در استان سمنان
زهرا رجبی ، مهدیه پورمرادیان ، محمد مهدی سلطان دلال*
مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، بخش میکروب شناسی مواد غذایی،گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:  
بیماری های منتقله از راه غذا foodborne diseases (FBD)  امروزه یکی از بزرگترین نگرانی ها در جهان می باشد. همچنین استفاده بی رویه و نادرست از آنتی بیوتیک ها باعث ایجاد مقاومت در بین باکتریهای فراوانی گشته است، که به صورت یک تهدید جدی برای سلامت عمومی مطرح گردیده است. این بررسی بر روی تمامی طغیان ناشی از مواد غذایی که  طی 1 سال از فروردین تا اسفند  1400 در استان سمنان اتفاق افتاده انجام شده است. نمونه­ها به منظور جداسازی و تشخیص باکتری­های سالمونلا ، شیگلا،اشریشیاکلی O:157: H7 مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات دموگرافیک مورد نیاز بر اساس پرسشنامه و داده های آزمایشگاهی تکمیل شد و نتایج حاصل از مطالعه به کمک نرم افزارSPSS  نسخه 19 تجزیه و تحلیل آماری شدند. نتایج نشان داد فراوانی طغیان در زنان (46%) بیش از کودکان و مردان مشاهده شد. رده سنی 24 الی 44 (31،57%) بیشترین موارد مبتلا را شامل شدند.  درصد طغیان رخ داده در شهر (31/57%) بیش از روستا (69/42%) بود. فراوانی طغیان ناشی از مصرف غذا بیش از آب و مصرف غذای بیرون  (55/55%) بیش از غذای خانگی (4۵/4۴%)  بود. بیش از نیمی از فراوانی باکتریایی، متعلق به گونه­های اشریشیاکلی بود (73%). آلودگی به شیگلا و سالمونلا (۹/۲%) بود.  هیچ جدایه اشریشیاکلی O157H7 شناسایی نشد. بر اساس نتایج این مطالعه گروه زنان جزو گروه های آسیب پذیر تر و مصرف غذای بیرون از خانه و شهر نشینی از علل مهم طغیان های غذایی در استان سمنان می باشد. همچنین سالمونلا و شیگلا را میتوان از علل اسهال ناشی از طغیان های غذایی سمنان دانست.
واژه‌های کلیدی: اپیدمیولوژی، اتیولوژی، اسهال، طغیان، دموگرافیک
متن کامل [PDF 439 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی

Ethics code: IR.TUMS.VCR.REC.1400.055


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rajabi Z, pourmoradian M, Soltan dallal M M. Investigation of the most common bacterial agents in food outbreaks in Semnan province. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (3) :79-90
URL: http://amfi.ir/article-1-82-fa.html

رجبی زهرا، پورمرادیان مهدیه، سلطان دلال محمد مهدی. بررسی تاثیر فاکتورهای دموگرافیک درطغیان های غذایی در استان سمنان. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (3) :79-90

URL: http://amfi.ir/article-1-82-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660