[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویژگی‌های باکتریوسین تولید شده توسط باکتری لاکتوباسیلوس هلویتیکوس و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی آن بر میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا
بهروز علیزاده بهبهانی* ، محمد نوشاد
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
چکیده:  
باکتریوسین‌ها ترکیبات پپتیدی زیست‌فعالی هستند که توسط ریبوزم باکتری‌ها تولید می‌شوند و دارای اثرات مهارکنندگی و کشندگی روی برخی از میکروارگانیسم‌های دیگر هستند. امروزه صنعت باکتریوسین به‌عنوان نگهدارنده‌های طبیعی به طور قابل ملاحظه‌ای جایگزین نقش نگهدارنده‌های شیمیایی در ماندگاری و ایمنی مواد غذایی شده است. پیشرفت در مطالعه باکتریوسین‌ها با افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان جهت کاربرد نگهدارنده‌های طبیعی در فراورده‌های غذایی همراه شده است. در این پژوهش، شناسایی باکتری  لاکتوباسیلوس هلویتیکوس با استفاده از روش توالی‌یابی ژن 16S rRNA انجام شد. فعالیت ضدمیکروبی سوپرناتانت خنثی شده باکتری لاکتوباسیلوس هلویتیکوس علیه برخی از پاتوژن‌های شاخص بیماری‌زا بررسی شد. ویژگی‌های مختلف این ترکیب باکتریوسینی از قبیل ماهیت پروتئینی آن، مقاومت به حرارت، pH و همچنین، اثر دمای نگهداری بر پایداری آن بررسی شد. سوپرناتانت فاقد سلول باکتری لاکتوباسیلوس هلویتیکوس، علیه 6 باکتری فعالیت ضدمیکروبی با هاله ممانعت از رشد mm 8/5-18/7 داشت. باکتریوسین تولید شده توسط لاکتوباسیلوس هلویتیکوس به‌صورت کامل نسبت به آنزیم‌های پروتئیناز K، آلفا-کموتریپسین، پروتئاز، و تریپسین حساس بود؛ اگر چه پس از قرارگیری در معرض پپسین حدود 41 % برای استافیلوکوکوس اورئوس و حدود 30 % برای میکروکوکوس لوتئوس کاهش فعالیت داشت. سوپرناتانت حاوی باکتریوسین نسبت به دماهای مختلف و همچنین pHهای 2 تا 11 مقاومت داشت. بهترین دما برای نگهداری باکتریوسین مورد مطالعه، °C 80- و به مدت 1 ماه بود. توانایی باکتریوسین تولید شده توسط لاکتوباسیلوس هلویتیکوس در مهار پاتوژن‌های مختلف و همچنین پایداری بالا نسبت به pH  و درجه حرارت می‌تواند آن را به‌عنوان نگهدارنده طبیعی معرفی کند.
شماره‌ی مقاله: 1
واژه‌های کلیدی: باکتریوسین، لاکتوباسیلوس هلویتیکوس، پروتئاز، تریپسین.
متن کامل [PDF 692 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی پزشکی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh Behbahani B, Noshad M. Investigation of bacteriocin properties produced by Lactobacillus helveticus and evaluation of its antimicrobial activity on pathogenic microorganisms. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2022; 8 (3) : 1
URL: http://amfi.ir/article-1-47-fa.html

علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. بررسی ویژگی‌های باکتریوسین تولید شده توسط باکتری لاکتوباسیلوس هلویتیکوس و ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی آن بر میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (3) :1-11

URL: http://amfi.ir/article-1-47-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4710