[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 8، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 64-53 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف لاکتوباسیلوس برویس بر توان آنتی‌اکسیدانی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و فراسنجه‌های خونی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان
آزاده نیازی ، مهدی شمسایی مهرگان* ، هومن رجبی اسلامی
گروه شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:  
افزودن مکمل‌های غذایی به جیره آبزیان یک از راهکارهای مهم برای کاهش استرس‌های ناشی از عملیات پرورشی است. در این مطالعه اثر سطوح مختلف پروبیوتیک لاکتوباسیلوس برویس بر پارامترهای مرتبط با استرس شامل آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، آنزیم‌های کبدی، و فراسنجه‌های خونی و بیوشیمیایی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان ارزیابی شد. در این مطالعه، بچه ماهیان قزل آلا با میانگین وزنی g 3/0±5/9 به مدت 8 هفته با پنج جیره آزمایشی شامل کنترل،  LB1 (106×1LB2 (107×1 LB3(108×1) و LB4 (109×1) تغذیه شدند. طبق نتایج، بیشترین میزان فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در ماهیان تغذیه شده با جیره LB3 ثبت شد که اختلاف معنی‌داری با گروه کنترل دارد (p< 0.05). همچنین، کمترین مقدار مالون دی آلدئید در گروه‌های دریافت کننده جیره LB2 و LB3 ثبت شد که اختلاف معنی‌داری را با گروه کنترل و LB1 نشان داد (p< 0.05). جیره‌های مکمل شده با LB2، LB3، و LB4 منجر به کاهش قابل توجه سطح فعالیت آنزیم‌های آسپارتات آمینوترانسفراز و آلانین آمینوترانسفراز در مقایسه با گروه کنترل و LB1 شد (p< 0.05). همچنین، سطح فعالیت آنزیم‌های آلکالین فسفاتاز و لاکتات دهیدروژناز در تمام تیمارهای آزمایشی نسبت به گروه کنترل کاهش یافت (p< 0.05). در این مطالعه تعداد گلبول‌های قرمز، مقدار هموگلوبولین و درصد هماتوکریت در گروه‌های دریافت‌کننده جیره LB2، LB3 و LB4 نسبت به گروه کنترل به‌طور معنی‌داری افزایش یافت (p< 0.05) و بالاترین مقادیر این سه پارامتر در گروه LB3 ثبت شد. براساس نتایج به‌دست آمده افزودن پروبیوتیک لاکتوباسیلوس برویس به ویژه در غلظت CFU/g 109×1 به جیره ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان تاثیر مفیدی بر دفاع آنتی‌اکسیدانی، آنزیم‌های کبدی و فراسنجه‌های خونی دارد.
شماره‌ی مقاله: 5
واژه‌های کلیدی: آنزیم‌های سرم، پروبیوتیک، دفاع آنتی‌اکسیدانی، فراسنجه‌های خونی
متن کامل [PDF 1130 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات دام، طیور و آبزیان


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niazi A, Shamsaie Mehrgan M, Rajabi Islami H. Effect of different levels of Lactobacillus brevis on antioxidant capacity, hepatic enzymes activity, and hematological indices in rainbow trout. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 8 (4) : 5
URL: http://amfi.ir/article-1-41-fa.html

نیازی آزاده، شمسایی مهرگان مهدی، رجبی اسلامی هومن. تأثیر سطوح مختلف لاکتوباسیلوس برویس بر توان آنتی‌اکسیدانی، فعالیت آنزیم‌های کبدی و فراسنجه‌های خونی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (4) :53-64

URL: http://amfi.ir/article-1-41-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4700