بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و زنده مانی باکتریهای اسید لاکتیک در نوشیدنی فراسودمند آب تره
|
لیلا مظفری، اکرم شریفی* ، آتوسا فرخ |
گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران |
|
چکیده: |
در این پژوهش باکتریهای لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به نوشیدنی آب تره اضافه شد و خواص فیزیکوشیمیایی، فعالیت آنتیاکسیدانی، قابلیت زندهمانی باکتریهای پروبیوتیک و ویژگیهای حسی نمونهها در بازه زمانی 1، 15 و 30 روز پس از تولید بررسی شد. نتایج نشان داد که pH تمام نمونهها با گذشت زمان بهطور معنیداری کاهش یافت. نمونههای محتوی مقادیر بالاتر آب تره، بریکس بیشتری داشتند و با گذشت زمان کدورت تمامی نمونهها بهطور معنیداری کاهش یافت. نمونههای با مقادیر بالاتر آب تره دارای محتوای فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی بالاتری بودند و با گذشت زمان IC50 تمامی نمونهها بهطور معنیداری افزایش و محتوای فنل کل آنها بهطور معنیداری کاهش یافت. در روزهای یکم و پانزدهم، بالاترین میزان زندهمانی هر دو ریززنده متعلق به نمونههای حاوی ۷۵ % آب تره بود. عصاره آب تره با فعالیت آنتیاکسیدانی و ترکیبات فنلی قابل توجه به زندهمانی لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس کمک کرد. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که در تمام روزهای مورد بررسی، اختلاف آماری معنیداری در امتیاز طعم، بو، ظاهر، رنگ و پذیرش کلی نمونهها وجود نداشت.
|
شمارهی مقاله: 5 |
واژههای کلیدی: آب تره، فراسودمند، لاکتوباسیلوس کازئی، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس |
|
متن کامل [PDF 952 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|