[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 31-15 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات شیمیایی با استفاده از GC-MS و خاصیت ضدمیکروبی عصاره‌های هیدرواتانولی کدو حلوائی و برخی از گیاهان خانواده چلیپائیان
زهرا لطیفی ، سعید عابدیان کناری* ، علی اکبر مشایخ
استاد ایمنی شناسی پزشکی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات ژنتیک ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری ، ایران
چکیده:  
میوه و سبزیجات به ­دلیل سهم مهمی که در ارزش تغذیه ­ای و مزایای سلامتی­بخش انسان دارند، بطور گسترده ­ای مورد استفاده قرار می­ گیرند. در مطالعه حاضر، ترکیبات شیمیایی آنها توسط GC-MS و فعالیت ضدمیکروبی به روش انتشار چاهک، حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت­کشندگی (MBC) باکتری­های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس­اورئوس عصاره ­های هیدرواتانولی کدو حلوائی و برخی از اعضاء خانواده چلیپائیان (کلم بنفش، کلم سفید، کلم بروکلی، گل کلم) مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور، عصاره­ 70 درصد اتانولی این گیاهان به روش ماسراسیون تهیه گردید. در عصاره هیدرواتانولی کدو حلوائی 16 ترکیب شیمیایی شناسایی شده ­است که بالاترین میزان در ترکیب D- اریترو-پنتوز،2-دِاُکسی (1573/35 درصد) بود. در عصاره ­های هیدرواتانولی کلم بنفش و کلم سفید، بالاترین میزان ترکیب شناسایی­شده مربوط به 3.2-دی­هیدرو-5.3-دی­هیدروکسی-6-متیل-4H-پیران-4-وان به­ترتیب با مقادیر 9053/16 درصد و 1634/27 درصد بود. در کلم بروکلی و گل کلم ترکیب گاما-سیتوسترول به­ترتیب با 6942/20 درصد و 5213/19 درصد بالاترین میزان را دارا بودند. در بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره ­های هیدرواتانولی مشاهده شد که با افزایش غلظت عصاره، قطر هاله عدم ­رشد در دو گونه باکتری اشریشیا کلای و استافیلوکوکوس­اورئوس افزایش معنی­داری یافت (05/0p<). قطر مهار رشد در باکتری استافیلوکوکوس­اورئوس در غلظت­ های مختلف گیاهان مورد بررسی نشان داد که خاصیت ضد باکتری ترکیب عصاره­ ها در مهار رشد باکتری اشریشیاکلی نسبت به باکتری استافیلوکوکوس­اورئوس مؤثرتر عمل کرده است. کاربرد توام هر پنج عصاره با یکدیگر به ­طور قابل توجهیMIC  و MBC را کاهش داد که نشان­ دهنده مؤثر بودن خاصیت ضد میکروبی آنها بر علیه میکروارگانیسم­ های مورد بررسی در مقایسه با هر یک از عصاره­ ها به تنهایی بود.
 
واژه‌های کلیدی: باکتری گرم مثبت، باکتری گرم منفی، ترکیبات شیمیایی، خانواده چلیپائیان، کدو حلوائی، کروماتوگرافی گازی
متن کامل [PDF 720 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Latifi Z, abedian kenari S, Mashayekh A. Investigation of chemical compounds using GC-MS and antimicrobial properties of hydroethanolic extracts of pumpkin and some plants of the Cruciferous Family (Brassicaceae). میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (1) :15-31
URL: http://amfi.ir/article-1-69-fa.html

لطیفی زهرا، عابدیان کناری سعید، مشایخ علی اکبر. بررسی ترکیبات شیمیایی با استفاده از GC-MS و خاصیت ضدمیکروبی عصاره‌های هیدرواتانولی کدو حلوائی و برخی از گیاهان خانواده چلیپائیان. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (1) :15-31

URL: http://amfi.ir/article-1-69-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 51 queries by YEKTAWEB 4660