[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 37-17 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی رنگدانه‌های جدا شده از مخمرهای پساب کارخانجات مواد غذایی
محدثه لاری پور* ، مینا شکری مقدم
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاداسلامی واحد تهران شمال
چکیده:  
خواص کاربردی رنگدانه ی مخمرهای بومی در بیوتکنولوژی اثبات شده است. توان تولید رنگدانه وخواص آنتی‌اکسیدانی گونه‌های مخمری بومی مورد بررسی این پژوهش است. در این مطالعه از بین26 نمونه‌ی پساب مواد غذایی، پنج جدایه مخمری در طی مراحل نمونه‌ برداری و تست‌های تشخیصی بیوشیمیایی، میکروسکوپی و ماکروسکوپی شناسایی شدند. توان تولید رنگدانه وخواص آنتی‌اکسیدانی آن با روش‌های DPPH و TEAC و IC50 در جدایه‌ها بررسی شد. در مقایسه با سویه استاندارد، سویه‌های برتر انتخاب و با استفاده از روش PCR و رسم درخت فیلوژنی با استفاده از نرم‌افزار MEGA7 مشخص شدند. براساس نتایج به‌دست آمده، جدایه یک Rhodotorula sp.EY12114 (LC229721.1)، جدایه دو Rhodotorula mucilaginosa OMA Y14 KR2649021) ) و جدایه پنج Rhodotorula mucilaginosa ITS1MG0206871)  )،3 جدایه برتر بودند. بیشترین میزان تولید رنگدانه توسط جدایه 5 (PPM 39/028) بود که در مقایسه با نمونه استاندارد Rhodotorula glutinis  PTCC5256  (PPM 47/731) می‌باشد. جداسازی وتجاری سازی گونه‌های بومی از پساب کارخانجات و بهینه‌سازی تولید متابولیت‌های زیست سازگار صنعتی آنها مانند رنگدانه‌ها که به‌عنوان آنتی‌اکسیدان، رنگ مجاز خوراکی و نگهدارنده در تولید فراورده های غذایی استفاده می‌شود علاوه بر بازده صنعتی با کیفیت بالا، صرفه اقتصادی فراوانی نیز دارد.


 
شماره‌ی مقاله: 2
واژه‌های کلیدی: رنگدانه، آنتی‌اکسیدان، Rhodotorula
متن کامل [PDF 1822 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Larypoor M, Shokri moghadam M. Evaluation of antioxidant properties of pigments isolated from yeasts of food factories. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (2) : 2
URL: http://amfi.ir/article-1-59-fa.html

لاری پور محدثه، شکری مقدم مینا. بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی رنگدانه‌های جدا شده از مخمرهای پساب کارخانجات مواد غذایی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (2) :17-37

URL: http://amfi.ir/article-1-59-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4639