[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1402 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 85-74 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثر پلاسمای سرد بر ماندگاری لیمو ترش
نغمه هلالی ، سید احمد شهیدی ، علیرضا شهاب لواسانی* ، محمود حبیبیان
گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین – پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
چکیده:  
پلاسمای سرد یکی از روش‌های افزایش عمر مفید در صنعت مواد غذایی است که باعث کاهش فسادپذیری می‌شود. هدف از این مطالعه بررسی افزایش ماندگاری لیموترش با پلاسمای سرد تهیه شده بود. نمونه‌ها با استفاده از دو گاز (آرگون و هوا) در مدت زمان‌های min 0، 5، 10 و 20 در سطح لیموترش تحت تیمار پلاسمای سرد قرار گرفت که منجر به کاهش، مخمر و کپک پنی‌سیلیوم ایتالیکوم تا99 % شد. نتایج آنالیزهای میکروبی و فیزیکی ثابت نمود که در مدت زمان min 5 تحت تیمار پلاسمای سردگازهای آرگون و هوا بار میکروبی را تا 99 % کاهش داد و کمترین اثر بر روی خواص فیزیکی و ظاهری محصول لیموترش را ایجاد کرد. پس از تیمار، نمونه‌های گرفته‌شده فاقد کلی فرم و کپک پنی‌سیلیوم ایتالیکوم بودند. در بررسی خواص فیزیکی لیموترش (بافت و وزن)، مشاهده شد که اثر نوع گاز بر این شاخص‌ها معنی‌داری بوده است. افزایش زمان تیمار پلاسما در زمان min 6 و فشار اتمسفری تفاوت معنی‌دار در کاهش سیکل لگاریتمی شد(p<0.05).در بررسی نوع گاز و اثر آن بر تیمار نشان داد که نوع گاز تفاوت معنی‌داری ایجاد می‌کند و حدود ده درصد اثربخشی گاز آرگون از هوا کمی بیشتر می‌باشد (p<0.05). پس از اعمال پلاسمای سرد در لیموترش مشخص شد که پلاسمای سرد روش مناسب و کم‌هزینه‌ای برای استریل و پاستوریزاسیون لیموترش در جهت افزایش ماندگاری آن خواهد بود.
شماره‌ی مقاله: 6
واژه‌های کلیدی: مدت ماندگاری، لیموترش، پلاسمای سرد
متن کامل [PDF 963 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات کشاورزی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Helali N, Shahidi S A, Shahab Lavasani A, Habibiyan M. Evaluation of the effect of cold plasma on the shelf life of sour lemon. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (1) : 6
URL: http://amfi.ir/article-1-53-fa.html

هلالی نغمه، شهیدی سید احمد، شهاب لواسانی علیرضا، حبیبیان محمود. ارزیابی اثر پلاسمای سرد بر ماندگاری لیمو ترش. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (1) :74-85

URL: http://amfi.ir/article-1-53-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4645