[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 8، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 36-24 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و شناسایی یک سویه جدید مخمر Pichia kudriavzevii مولد آنزیم زایلاناز مورد استفاده در صنایع غذایی
هدی سلمانی‌زاده ، کیوان بهشتی مآل* ، هاشم نیری
واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:  
امروزه قریب به 400 نوع آنزیم شناسایی‌شده است که تقریبأ 200 نوع از آنها در صنعت استفاده می‌شوند. جهت‌گیری بازار جهانی آنزیم‌ها نشان از سهم عمده‌ی زایلاناز، سلولاز و پکتیناز داردکه حدود 20% از این بازار را به خود اختصاص خواهند داد. آنزیم‌های زایلاناز در صنایع غذایی، خوراک دام و طیور، صنعت کاغذ، صنایع دارویی، صنعت نان، آبمیوه، تولید پروتئین تک یاخته، تبدیل سوخت جامد به مایع و تولید سوخت گاز مایع، شفافیت روغن خوراکی و تولید اتانل کاربرد دارند. هدف کلی از این پژوهش جداسازی و شناسایی مخمر مولد آنزیم زایلاناز مورد استفاده در صنایع غذایی است. نمونه‌گیری از پساب کارخانه‌های شهرک صنعتی و خاک مرغداری و گاوداری‌های سطح استان اصفهان انجام شد. برای غربال و سنجش کیفی نمونه مولد آنزیم زایلاناز، نمونه‌ها به‌صورت کشت خطی و دیسک‌گذاری بر روی محیط YPG حاوی چوب راش و سنجش کمی فعالیت آنزیم به روش DNS و سنجش پروتئین به روش لوری انجام شد. سپس، برای شناسایی مولکولی جدایه برتر مولد زایلاناز، PCR و پس از آن توالی‌‌یابی و بلاست انجام شد و سویه جدید مولد آنزیم در بانک ژن جهانی NCBI ثبت شد. از میان مخمرهای جدا شده نمونه مخمر Pichia kudriavzevii strain SBN-IAUF-2 با حداکثر فعالیت آنزیم u/ml 56/1317 و حداکثر فعالیت ویژه‌ی آنزیمی u/mg 652/3271 پس از h 48 در دمای ºC 30 و سرعت هوادهی rpm 120 جداسازی و توالی 18srRNA آن با شماره دسترسی MZ816945 ثبت شد. این اولین گزارش از تولید زایلاناز توسط مخمر Pichia kudriavzevii strain SBN-IAUF-2 در جهان می‌باشد.

 
شماره‌ی مقاله: 3
واژه‌های کلیدی: آنزیم زایلاناز، مخمر پیچیا کودریاوزوی
متن کامل [PDF 1259 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salmanizadeh H, Beheshti-Maal K, Nayeri H. Isolation and identification of xylanase-producing yeast, Pichia kudriavzevii used in the food industry. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 8 (4) : 3
URL: http://amfi.ir/article-1-43-fa.html

سلمانی‌زاده هدی، بهشتی مآل کیوان، نیری هاشم. جداسازی و شناسایی یک سویه جدید مخمر Pichia kudriavzevii مولد آنزیم زایلاناز مورد استفاده در صنایع غذایی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (4) :24-36

URL: http://amfi.ir/article-1-43-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( فصلنامه زمستان 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 4645