| ارزیابی ویژگی های کیفی پنیرسفیدآب نمکی حاوی سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس | 
								
								  | رهام جلالوند    ،    علیرضا شهاب لواسانی*    ،    نازنین زند    ،    بیژن خورشیدپور    | 
								
								  | گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا،  دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده: | 
								
								  | هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر حفاظتی ایجاد شده توسط لاکتوباسیلوس رامنوسوس برآلودگی میکروبی پنیرهای سفید آبنمکی و مقایسه آن با نمونههای تحت فراوری حرارتی پاستوریزاسیون میباشد.تیمارها شامل پنیر سفید آب نمکی تهیه شده از شیرخام و پاستوریزه فاقد سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس و نیز حاوی سویه های بومی و تجاری  لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG می باشند. آزمایشات شامل اندازه گیری درصدهای رطوبت، نمک و پروتئین، ارزیابی قابلیت زندمانی لاکتوباسیلوس رامنوسوس ، جستجو و شمارش کپک و مخمر، کلی فرم و شمارش کلی میکروارگانیسم ها Log CFU/g و نیز ارزیابی حسی رنگ و پذیرش کلی در طی روزهای یکم، سی ام و شصت ام از دوره ماندگاری می باشد .درصدهای رطوبت و نمک در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش و درصد پروتئین، pH و میزان قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس رامنوسوس  در طی یک دوره شصت روزه کاهش یافت. در شمارش کلی میکروارگانیسم ها، کپک و مخمر و کلی فرم ها در طی نگهداری 60 روزه در دمای یخچال  °C4 هیچ پرگنه ای شناسایی نشد.از نظر امتیاز حسی رنگ و  پذیرش کلی تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری p>0.05 مشاهده نشد.  بر مبنای آزمون های فیزیکوشیمیایی و حسی تیمار T2 و T3به ترتیب(پنیر سفید آب نمکی تهیه شده از شیرپاستوریزه فاقد سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس و دارای CFU/g 108 سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG شرکت ساکو) و از نظر تاثیر حفاظتی لاکتوباسیلوس رامنوسوس تیمار T5 و T6 به ترتیب پنیر سفید آب نمکی تهیه شده از شیرپاستوریزه  دارای CFU/g 108 سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG شرکت ساکو و نیز سویه بومی لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG)، تیمار برتر شناخته شدند. 
 | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  پنیرسفید آب نمکی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، ویژگی های فیزیکوشیمیایی، ویژگی های میکروبی، ویژگی حسی | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 750 kb] | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشي |
                                  موضوع مقاله: 
                                  میکروبیولوژی مواد غذایی | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  |