[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 140-120 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی ویژگی های کیفی پنیرسفیدآب نمکی حاوی سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس
رهام جلالوند ، علیرضا شهاب لواسانی* ، نازنین زند ، بیژن خورشیدپور
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:  
هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر حفاظتی ایجاد شده توسط لاکتوباسیلوس رامنوسوس برآلودگی میکروبی پنیرهای سفید آب­نمکی و مقایسه آن با نمونه­های تحت فراوری حرارتی پاستوریزاسیون می­باشد.تیمارها شامل پنیر سفید آب نمکی تهیه شده از شیرخام و پاستوریزه فاقد سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس و نیز حاوی سویه های بومی و تجاری  لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG می باشند. آزمایشات شامل اندازه گیری درصدهای رطوبت، نمک و پروتئین، ارزیابی قابلیت زندمانی لاکتوباسیلوس رامنوسوس ، جستجو و شمارش کپک و مخمر، کلی فرم و شمارش کلی میکروارگانیسم ها Log CFU/g و نیز ارزیابی حسی رنگ و پذیرش کلی در طی روزهای یکم، سی ام و شصت ام از دوره ماندگاری می باشد .درصدهای رطوبت و نمک در همه تیمارها با گذشت زمان افزایش و درصد پروتئین، pH و میزان قابلیت زنده مانی لاکتوباسیلوس رامنوسوس  در طی یک دوره شصت روزه کاهش یافت. در شمارش کلی میکروارگانیسم ها، کپک و مخمر و کلی فرم ها در طی نگهداری 60 روزه در دمای یخچال  °C4 هیچ پرگنه ای شناسایی نشد.از نظر امتیاز حسی رنگ و  پذیرش کلی تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری p>0.05 مشاهده نشد.  بر مبنای آزمون های فیزیکوشیمیایی و حسی تیمار T2 و T3به ترتیب(پنیر سفید آب نمکی تهیه شده از شیرپاستوریزه فاقد سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس و دارای CFU/g 108 سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG شرکت ساکو) و از نظر تاثیر حفاظتی لاکتوباسیلوس رامنوسوس تیمار T5 و T6 به ترتیب پنیر سفید آب نمکی تهیه شده از شیرپاستوریزه  دارای CFU/g 108 سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG شرکت ساکو و نیز سویه بومی لاکتوباسیلوس رامنوسوسGG)، تیمار برتر شناخته شدند.
 
واژه‌های کلیدی: پنیرسفید آب نمکی، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، ویژگی های فیزیکوشیمیایی، ویژگی های میکروبی، ویژگی حسی
متن کامل [PDF 750 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalalvand R, Shahab Lavasani A, Zand N, Khorshidpour B. Evaluation of quality characteristics of white brine cheese containing Lactobacillus rhamnosus strain. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 11 (2) :120-140
URL: http://amfi.ir/article-1-148-fa.html

جلالوند رهام، شهاب لواسانی علیرضا، زند نازنین، خورشیدپور بیژن. ارزیابی ویژگی های کیفی پنیرسفیدآب نمکی حاوی سویه لاکتوباسیلوس رامنوسوس. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1404; 11 (2) :120-140

URL: http://amfi.ir/article-1-148-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.3 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4718