[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 160-141 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیرسویه پروبیوتیک انترکوکوس فاسیوم بر ویژگی های شیمیایی، میکروبی و حسی ماست هم زده کم چرب حاوی بتاگلوکان
سیمین دخت پورکلانتر ، علیرضا شهاب لواسانی* ، سلمان طاهری ، نازنین زند
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:  

در این تحقیق سویه پروبیوتیک انتروکوکوس فاسیوم با غلظت CFU/mL  108 و پری بیوتیک بتاگلوکان در غلظت های 2/0، 4/0 و 6/0 درصد به شیر میش مورد استفاده برای تهیه ماست همزده اضافه شد. نوع طرح آزمایشی تحقیق حاضر کاملا تصادفی و برای هر تیمار سه تکرار در نظر گرفته شد که در چهار زمان مشخص 1، 7، 14 و 21 روزآزمایشات شامل(pH ، اسیدیته(دورنیک)، درصد چربی، درصد سینرزیس، جستجو و شمارش لاکتوباسیلوس بولگاریکوس،  استرپتوکوکوس ترموفیلوسو انتروکوکوس فاسیوم  CFU/mL Log، وارزیابی ویژگی های حسی عطر و بو ، پذیرش کلی و بافت ) بر روی هر نمونه انجام شد. در طی دوره نگهداری میزان pH  همه تیمارها کاهش یافت و از طرفی در طی دوره نگهداری میزان اسیدیته بر حسب دورنیک همه تیمارها افزایش یافت. تمام تیمارها دارای درصد چربی یکسان بودند. جمعیت باکتری لاکتوباسیلوس بولگاریکوس Log CFU/mL در طی دوره نگهداری روند کاهشی و باکتری استرپتوکوکوس ترموفیلوس  Log CFU/mL تا روز هفتم زمان نگهداری افزایش و سپس تا انتهای مدت زمان نگهداری روند کاهشی نشان داد. تیمارهای پروبیوتیک دارای غلظت استاندارد باکتری های پروبیوتیک بیش از Log CFU/mL6 در انتهای مدت زمان نگهداری بودند. افزودن بتاگلوکان به طور چشمگیری خواص حسی ماست را کاهش داد. تیمار T2  ماست هم زده پروبیوتیک از شیر میش حاوی CFU/mL 108 سویه انتروکوکوس فاسیوم و 2/0 % بتا گلوکان در اغلب ویژگی های مورد بررسی به تیمار شاهد مشابهت بیشتری داشت و به عنوان تیمار برتر شناخته شد.
 

واژه‌های کلیدی: ماست همزده، سویه انتروکوکوس فاسیوم، بتاگلوکان، شیر میش، پروبیوتیک
متن کامل [PDF 801 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pourkalantar S, Shahab Lavasani A, Taheri S, Zand N. Studying the effect of probiotic strain Enterococcus faecium on chemical, microbial and sensory characteristics of low-fat stirred yogurt containing beta-glucan. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 11 (2) :141-160
URL: http://amfi.ir/article-1-147-fa.html

پورکلانتر سیمین دخت، شهاب لواسانی علیرضا، طاهری سلمان، زند نازنین. بررسی تاثیرسویه پروبیوتیک انترکوکوس فاسیوم بر ویژگی های شیمیایی، میکروبی و حسی ماست هم زده کم چرب حاوی بتاگلوکان. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1404; 11 (2) :141-160

URL: http://amfi.ir/article-1-147-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4718