[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 29-13 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر تاثیر آللوپاتی بر جمعیت میکروارگانیسم های خاک
نشاط نوروزی*
گروه زیست شناسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:  
گیاهان آللوپاتیک به خصوص گیاهان بومی آسیای جنوب شرقی و شرق آفریقا که در مناطق گرمسیری مرطوب، نیمه گرمسیری و مناطق معتدل گرمتر جهان تکثیر شده اند، جزو دردسرسازترین علف های هرز جهان می باشند. عصاره‌ها، شیرابه ها، ترشحات ریشه، بقایای تجزیه شده و خاک ریزوسفر گیاهان آللوپاتیک به سرعت باعث مهار جوانه‌زنی و رشد چندین گونه گیاهی از جمله گونه‌های چوبی شده و گره زایی ریزوبیوم و جمعیت مایکوریزایی آنها را کاهش می‌دهد. چندین ماده آللوکمیکال مانند اسیدهای چرب، ترپنوئیدها، فنل‌های ساده، اسیدهای بنزوئیک، اسیدهای فنولیک، آلدهیدهای فنلی، فنیل‌پروپانوئیدها، فلاونوئیدها، کینون‌ها و آلکالوئیدها در عصاره‌ها، شیرابه ها، ترشحات ریشه و یا محیط رشد این گیاهان آللوپاتیک موجود می باشد. این مشاهدات نشان می‌دهد که آللوکمیکال های مستخرج از گیاهان آللوپاتیک و سنتز شده توسط عصاره‌ها، شیرابه ها، ترشحات ریشه به محیط اطراف آزاد شده و منجر به تغییر جامعه میکروبی، از جمله ریزوبیوم ها و قارچ‌های مایکوریزایی، از طریق مهار جوانه‌زنی و رشد می شوند. بنابراین، آللوکمیکال‌های آزاد شده از گیاهان آللوپاتیک با تغییر جمعیت میکروارگانیسم های خاک نه تنها شانس بیشتری در رقابت برای زنده ماندن و ادامه نسل در مقایسه با گیاهان بومی آن منطقه دارند؛ بلکه هم چنین روند باززایی گیاهان بومی را نیز مختل می کنند.
 
واژه‌های کلیدی: آللوکمیکال ها، جمعیت میکروبی، ریزوبیوم، گیاهان آللوپاتیک
متن کامل [PDF 469 kb]      
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات کشاورزی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzi ن. A review of the impact of allelopathy on soil microbial populations.. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 11 (3) :13-29
URL: http://amfi.ir/article-1-143-fa.html

نوروزی نشاط. مروری بر تاثیر آللوپاتی بر جمعیت میکروارگانیسم های خاک. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1404; 11 (3) :13-29

URL: http://amfi.ir/article-1-143-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4732