|
مروری بر تاثیر آللوپاتی بر جمعیت میکروارگانیسم های خاک
|
نشاط نوروزی*  |
| گروه زیست شناسی، واحد تهران مرکز، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران |
|
|
چکیده: |
گیاهان آللوپاتیک به خصوص گیاهان بومی آسیای جنوب شرقی و شرق آفریقا که در مناطق گرمسیری مرطوب، نیمه گرمسیری و مناطق معتدل گرمتر جهان تکثیر شده اند، جزو دردسرسازترین علف های هرز جهان می باشند. عصارهها، شیرابه ها، ترشحات ریشه، بقایای تجزیه شده و خاک ریزوسفر گیاهان آللوپاتیک به سرعت باعث مهار جوانهزنی و رشد چندین گونه گیاهی از جمله گونههای چوبی شده و گره زایی ریزوبیوم و جمعیت مایکوریزایی آنها را کاهش میدهد. چندین ماده آللوکمیکال مانند اسیدهای چرب، ترپنوئیدها، فنلهای ساده، اسیدهای بنزوئیک، اسیدهای فنولیک، آلدهیدهای فنلی، فنیلپروپانوئیدها، فلاونوئیدها، کینونها و آلکالوئیدها در عصارهها، شیرابه ها، ترشحات ریشه و یا محیط رشد این گیاهان آللوپاتیک موجود می باشد. این مشاهدات نشان میدهد که آللوکمیکال های مستخرج از گیاهان آللوپاتیک و سنتز شده توسط عصارهها، شیرابه ها، ترشحات ریشه به محیط اطراف آزاد شده و منجر به تغییر جامعه میکروبی، از جمله ریزوبیوم ها و قارچهای مایکوریزایی، از طریق مهار جوانهزنی و رشد می شوند. بنابراین، آللوکمیکالهای آزاد شده از گیاهان آللوپاتیک با تغییر جمعیت میکروارگانیسم های خاک نه تنها شانس بیشتری در رقابت برای زنده ماندن و ادامه نسل در مقایسه با گیاهان بومی آن منطقه دارند؛ بلکه هم چنین روند باززایی گیاهان بومی را نیز مختل می کنند.
|
|
| واژههای کلیدی: آللوکمیکال ها، جمعیت میکروبی، ریزوبیوم، گیاهان آللوپاتیک |
|
|
متن کامل [PDF 469 kb]
|
|
نوع مطالعه: مروری |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی کاربردی در محصولات کشاورزی
|
|
|
|
|
|