[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 81-64 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل بیوانفورماتیکی ساختار زیرواحد 2S اسپایک پروتئین ویروس سارس کووید ۲: تأثیر جهش‌ها بر حدت و شدت بیماری‌زایی و بررسی نقش بالقوه پروبیوتیک ها
میثم اکرمی ، مریم تاج ابادی ابراهیمی ، خسرو آقائی پور کلیانی* ، اشرف محمدی ، نکیسا ضرابی اهرابی
گروه بیوتکنولوژی، مجتمع آزمایشگاهی بهشت آئین (مابا)، تهران، ایران3- گروه ژنومیکس و مهندسی ژنتیک، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی (RVSRI)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، کرج، ایران
چکیده:  
ویروس سارس کووید ۲ از طریق پروتئین اسپایک (S) به سلول میزبان متصل شده و وارد آن می‌شود. زیرواحد S2 این پروتئین در همجوشی غشایی نقش اساسی دارد و جهش‌های آن می‌توانند بر عفونت‌زایی و فرار از ایمنی اثرگذار باشند. این پژوهش به بررسی جهش‌های S2 پرداخت. داده‌های ژنومی از NCBI و GISAID جمع‌آوری شده و جهش‌های کلیدی در واریانت‌های آلفا، بتا، گاما، دلتا و اُمیکرون با ابزارهایی چون Cn3D، SPSS و Geneious Prime تحلیل گردیدند. از ۱۰٬۰۰۰ توالی بررسی‌شده، حدود ۷۸٪ دارای حداقل یک جهش در S2 بودند. جهش‌های D950N، S982A، T716I و P681R در ناحیه C-terminal زیرواحد S2 شناسایی شدند که احتمالاً سبب تغییرات ساختاری (یعنی توانایی حفظ شکل عملکردی در شرایط مختلف) و افزایش توانایی ورود ویروس به سلول می‌گردند. جهش P681R پردازش فورینی (فعال‌سازی پروتئین از طریق آنزیم فورین در محل اتصال زیرواحد‌ها) را تسریع و انتقال‌پذیری ویروس را افزایش می‌دهد. همچنین این جهش‌ها با بهبود پایداری ساختاری پروتئین و کاهش ΔG اتصال تا حدود -1.8 کیلوکالری بر مول همراه‌اند. شناخت این جهش‌ها در طراحی راهبردهای مقابله با واریانت‌ها و تولید واکسن‌های وسیع‌الطیف مؤثر است، زیرا نواحی محافظت‌شده S2 اهداف مناسبی برای ایمن‌سازی هستند. افزون بر این، پروبیوتیک‌ها از طریق تنظیم میکروبیوتای روده و تقویت IgA ترشحی، می‌توانند شدت بیماری را کاهش دهند. سویه‌هایی نظیر لاکتوباسیلوس کازئی با کاهش IL-6 و تحریک سلول‌های T تنظیم‌کننده، التهاب ناشی از جهش‌هایی چون P681R را تعدیل کرده و پیامدهای ویروس را کاهش می‌دهند.
 
واژه‌های کلیدی: پروتئین اسپایک، زیرواحد S2، جهش‌های ویروسی، سیستم ایمنی، بیوانفورماتیک، عفونت‌زایی، پروبیوتیک‌، سارس کووید ۲
متن کامل [PDF 936 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی پزشکی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akrami M, Tajabadi ebrahimi M, Aghaipour Kolyani K, Mohammadi A, Zarrabi Ahrabi N. Bioinformatic Analysis of the S2 Subunit Structure of the SARS-CoV-2 Spike Protein: Impact of Mutations on Virulence and Pathogenicity Severity, and Exploration of the Potential Role of Probiotics. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 11 (2) :64-81
URL: http://amfi.ir/article-1-138-fa.html

اکرمی میثم، تاج ابادی ابراهیمی مریم، آقائی پور کلیانی خسرو، محمدی اشرف، ضرابی اهرابی نکیسا. تحلیل بیوانفورماتیکی ساختار زیرواحد 2S اسپایک پروتئین ویروس سارس کووید ۲: تأثیر جهش‌ها بر حدت و شدت بیماری‌زایی و بررسی نقش بالقوه پروبیوتیک ها. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1404; 11 (2) :64-81

URL: http://amfi.ir/article-1-138-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4718