[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 92-82 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات عصاره هیدرو الکلی گیاه سرخارگل Echinacea purpurea در مقابله با ویروس آنفولانزا و بیان ژن اینترلوکین‌ -1 (IL-1β) در موش‌های BALB/c
سپیده تقی لو ، مریم عباسی* ، بهزاد همتی
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.
چکیده:  
سرخارگل نوعی گیاه دارویی از خانواده گیاه کاسنی است و همه قسمت‌های آن به ویژه ریشه‌ها، دارای خواص ضد ویروسی هستند. با توجه به اهمیت گیاه سرخارگل در درمان ویروسی، هدف از مطالعه بررسی اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه سرخارگل در مقابله با ویروس آنفلوانزا و بیان ژن اینترلوکین 1‌ (IL-1) در موش‌های BALB/c می­باشد. عصاره گیری از گیاه سرخارگل توسط دستگاه سوکسله انجام شد. به منظور جداسازی حلال از عصاره مورد نظر، محلول بدست آمده توسط دستگاه روتاری خالص سازی شد. تعداد 20 سر موش BALB/c ماده با سن ۷-۶ هفته در قالب 4 گروه 5 تایی مورد بررسی قرار گرفتند. پس از یک ماه تیمار گروه‌ها با غلظت‌های مختلف از عصاره‌ها، نمونه های بافتی جهت بررسی های بیان ژنی جداسازی شد. بیان ژن IL-1 در گروه‌های مختلف توسط روش Real-time PCR سنجیده شد. میزان افزایش وزن در گروه‌های تغذیه شده با عصاره هیدروالکلی سرخارگل بطور معنی داری بیشتر از سایر گروه­ها بود. نتایج آنالیز Real-time PCR نیز نشان داد که با افزایش غلظت عصاره، میزان بیان ژن IL-1 بطور چشمگیری کاهش می­یابد. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از عصاره گیاه سرخارگل می‌تواند در برابر افزایش فعالیت فاکتورهای التهابی بویژه اینترلوکین­ها در مواجهه با عوامل بیماری­زای ویروسی مانند آنفلوانزا تأثیرگذار باشد. با این حال انجام مطالعات بسیار زیادی جهت دستیابی به نتایج دقیق ضروری می­باشد.
 
واژه‌های کلیدی: گیاه سرخارگل، آنفلوانزا، اینترلوکین 1‌، بیان ژنی، عصاره هیدروالکلی
متن کامل [PDF 482 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی پزشکی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taghiloo S, Abbasi M, Hemmati B. Evaluation of the effects of hydroalcoholic extract of Echinacea purpurea against influenza virus and expression of interleukin-1 (IL-1β) gene in BALB/c mice. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (3) :82-92
URL: http://amfi.ir/article-1-108-fa.html

تقی لو سپیده، عباسی مریم، همتی بهزاد. بررسی اثرات عصاره هیدرو الکلی گیاه سرخارگل Echinacea purpurea در مقابله با ویروس آنفولانزا و بیان ژن اینترلوکین‌ -1 (IL-1β) در موش‌های BALB/c. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (3) :82-92

URL: http://amfi.ir/article-1-108-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660