گروه زیست شناسی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:
پروبیوتیک ها بسته به سویه، دارای خواص متعددی هستند. برخی از پروبیوتیک ها به دلیل تعامل بین مخاط روده و سلول های موجود در سیستم ایمنی، نقش مهمی در جلوگیری از عفونت و متعادل کردن سیستم ایمنی دارند. این مطالعه با هدف بررسی خواص مخلوط پروبیوتیک ( لاکتوباسیلوس کازئی ، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس هلوتیکوس ) بر بافت بیضه آلوده به باکتری اشرشیاکلی در موشهای صحرایی نر نژاد ویستار می باشد. در این مطالعه تجربی، 21 سر موش صحرایی(220-200گرم) در سه گروه شامل گروه کنترل، آلوده به باکتری اشرشیاکلیCFU / ml)108 ) و مدل آلوده + دریافت کننده پروبیوتیک(CFU / ml109 ) تقسیم بندی شدند. القا الودگی سه روز متوالی و دریافت پروبیوتیک به مدت 35 روز با روش گاواژ انجام شد. در پایان هفته پنجم، موشها به آسانی کشته شدند و مطالعات هیستولوژیکی و ارزیابی اسپرماتوژنز بر روی نمونه های بافت بیضه انجام شد. آنالیز داده ها در گروههای مختلف با نرم افزارSPSS و آزمون آماری واریانس یکطرفه انجام و 05/0P< معنیدار در نظر گرفته شد. نتایج این مطالعه نشان داد که باکتری اشرشیاکلی موجب ایجاد تغییرات ساختاری و عملکردی نظیر تغییر شکل لوله های اسپرم ساز، فضای لومن، ضخامت لایه سلولی اسپرم ساز و اختلالات اسپرماتوژنز در بافت بیضه گردید. تیمار موش های آلوده به باکتری با مخلوط پروبیوتیک باعث تغییرات معنادار و بهبودی نسبی بافت بیضه در مقایسه با گروه آلوده به باکتری می شود. بر اساس نتایج به دست آمده مخلوط پروبیوتیک با توجه به عملکرد آنتی اکسیدانی احتمالاً قادرند آسیب القایی عفونت باکتری اشرشیاکلی در بافت بیضه را به طور معنی داری محافظت نمایند.
Sedekhi S, keshtmand Z, rnorollahi , M. Effects of Lactobacillus probiotic mixture on testicular tissue infected with Escherichia coli bacteria in male rats.. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 9 (4) :20-32 URL: http://amfi.ir/article-1-68-fa.html
صدقی سعید، کشتمند زهرا، میرنوراللهی سیده معصومه. اثرات مخلوط لاکتوباسیلوسی پروبیوتیک بر بافت بیضه آلوده به باکتری اشرشیاکلی درموش. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (4) :20-32