[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 48-36 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه ومشخصه‌یابی نانو کمپلکس‌های‌ Cr(II) ,Zn(II) ,Cu(II) با لیگاند کورکومین (زردچوبه) وبررسی خواص ضد ‌باکتریائی آنها
نیلوفر اکبرزاده تربتی* ، نجمه رضایی
گروه شیمی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران. دانشیار
چکیده:  
دراین تحقیق سه نانوکمپلکس از یون های مس (II)، روی (II) و کروم (II) با لیگاند کورکومین , پرداخته شده است. نانوذرات به روش التراسونیک پراب دار تهیه شدند و سپس توسط روش‌های رزنانس مغناطیسی هسته هیدروژن، پراکندگی اشعه ایکس، طیف سنجی فرا بنفش- مرئی، طیف سنجی مادون قرمز فوریه، و میکروسکوپ الکترونی روبشی شناسایی شدند. مطالعات طیف  مادون قرمز، نوارهای مربوط به گروه‌های عاملی لیگاندهای موجود در ساختار کمپلکس‌ها را تایید می‌کند. مطالعات حاصل از طیف  فرابنفش، انتقالات الکترونی d→d  برای فلزات و همچنین انتقالات درون لیگاندی n → π* و π→π* را تایید می‌نماید. تصاویر تهیه شده به کمک میکروسکوپ الکترونی روبشی  نشان داد که ذرات دارای مورفولوژی یکنواختی هستند. محاسبات براساس الگوی ، اندازه ذرات را کمتر از 100 نانومتر گزارش کرد که اثباتی بر تهیه نانوذرات می‌باشد. در نهایت فعالیت ضدباکتریال کمپلکس‌ها مورد بررسی قرار گرفت. با مقایسه نتایج بدست آمده، فعالیت ضد میکروبی لیگاند کورکومین مورد تایید قرار گرفت و همچنین نیز مشخص شد که با تشکیل نانو کمپلکس‌ها فعالیت ضدباکتری کورکومین افزایش یافته است.
 
واژه‌های کلیدی: التراسونیک- مورفولوژی- میکروسکوپ الکترونی روبشی
متن کامل [PDF 755 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نانوفناوری میکروبی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbarzadeh-Torbati N, Hezaei N. Synthesis and identification of Cr(II), Zn(II), Cu(II) nano complexes with curcumin (turmeric) ligand and their antibacterial properties. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (2) :36-48
URL: http://amfi.ir/article-1-97-fa.html

اکبرزاده تربتی نیلوفر، رضایی نجمه. تهیه ومشخصه‌یابی نانو کمپلکس‌های‌ Cr(II) ,Zn(II) ,Cu(II) با لیگاند کورکومین (زردچوبه) وبررسی خواص ضد ‌باکتریائی آنها. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (2) :36-48

URL: http://amfi.ir/article-1-97-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4710