مروری بر خصوصیات اتصالی کامبوچا به توکسینها
|
حورا دادگستر ، شهرزاد صادقی امجد ، محدثه لاری پور*  |
دانشیار قارچ شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال |
|
چکیده: |
با پیشرفت روزافزون علم پیرامون اثرات سلامتیبخش پروبیوتیکها، مصرف موادغذایی تخمیری ازجمله نوشیدنیکامبوچا مورد توجه قرارگرفته و مطالعاتی پیرامون اثرات آن در حوزههای درمانی، مکملهایغذایی و... خصوصاً سمیتزدایی صورتگرفتهاست. حضور مایکوتوکسینها در تمام زنجیرهغذایی، ساختار مقاوم و مضراتی که دارند، نیازمند روشهای سمیتزدایی متنوعی میباشد. روشهای بیولوژیکی کاهش مایکوتوکسینها مبتنی بر استفاده از میکروارگانیسمها و متابولیتهای آنها، به دلایل ایمن بودن، حفظکردن کیفیت مواد غذایی و مقرون به صرفه بودن از مهمترین روشهای کاهش مایکوتوکسسینها هستند. مطالعاتی بر توانایی کامبوچا در کاهش مایکوتوکسینها مانند آفلاتوکسینB1، پاتولین و اثر مهاری بر رشد قارچهای تولید کننده مایکوتوکسین انجام شده است. بر اساس نتایج مثبت اخذ شده از مطالعات و با توجه به ترکیبات این نوشیدنی فرآویژه میتوان نوشیدنی کامبوچا را ترکیبی موثر درکاهش مایکوتوکسینها درنظرگرفت.
|
|
واژههای کلیدی: کامبوچا، مایکوتوکسین، سمیت زدایی، پروبیوتیک |
|
متن کامل [PDF 1254 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|