[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 19-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر حسگرهای زیستی و شناساگرهای شیمیایی بر نظارت کیفی و ایمنی گوشت
بهاره نوروزی* ، ندا فرهودی ، سوگل قارونی فرد
گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فناوری های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:  
تضمین کیفیت و ایمنی محصولات گوشتی مستلزم اندازه‌گیری‌های سریع است تا از ایجاد و شیوع بیماری‌های ناشی از تغذیه جلوگیری کند. گرچه روش‌های میکروبیولوژی استاندارد و تکنیک‌های تحلیلی مرسومی برای نظارت بر ایمنی و کیفیت مواد غذایی موجود است، اما این روش‌ها اغلب زمان‌بر هستند و نیازمند کارشناسانی بامهارت و ابزارهای پیشرفته می‌باشند؛ بنابراین نیاز فوری به توسعه ابزارهایی ساده و سریع همواره احساس می‌شود تا در زمان کم، بر کیفیت گوشت و فراورده‌های گوشتی در چرخه تولید نظارت کند. حسگرهای زیستی و شناساگرهای شیمیایی به دلیل حساسیت بالا، تخصصی بودن، قابلیت تولید مجدد و پایداری، ابزارهایی مهم جهت نظارت و کنترل کیفیت محصولات گوشتی هستند. در این مقاله مروری، کاربرد حسگرهای زیستی در صنعت گوشت و نقش مهم آن‌ها در تعیین کیفیت گوشت موردبحث قرار می‌گیرد. علاوه بر آن نقش حسگرهای زیستی متفاوت بر شناسایی و تشخیص آلاینده‌ها، محصولات تقلبی، عوامل بیماری‌زا، آنتی‌بیوتیک‌ها و بقایای دارو در محصولات گوشتی نیز خلاصه‌شده است. یافته‌های به‌دست‌آمده حاکی از آن است که نسل جدید حسگرهای زیستی باید مبتنی بر نانو مواد باشد که با حساسیت بالا و ارائه پاسخ سریع بتواند در صنعت غذا به‌خصوص در بخش فراوری گوشت به‌گونه‌ای وسیع‌تر عمل نماید.
واژه‌های کلیدی: حسگرهای زیستی، تازگی گوشت، کنترل کیفی، آلاینده‌ها، عوامل بیماری‌زا
متن کامل [PDF 601 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nowruzi B, FARHOODI N, harooni fard S. A review of biological sensors and chemical identifiers for quality and safety monitoring of meat. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 9 (4) :1-19
URL: http://amfi.ir/article-1-71-fa.html

نوروزی بهاره، فرهودی ندا، قارونی فرد سوگل. مروری بر حسگرهای زیستی و شناساگرهای شیمیایی بر نظارت کیفی و ایمنی گوشت. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (4) :1-19

URL: http://amfi.ir/article-1-71-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4710