بررسی زندهمانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی در ماست پروبیوتیک حاوی پودر چای سبز و قهوه سبز
|
هادی صابری بدر ، محمد حسین موثق*  |
دانشکده دامپزشکی،واحد شبستر، دانشگاه ازاد اسلامی، شبستر، ایران |
|
چکیده: |
هدف از این مطالعه بررسی اثر پودرهای چای سبز و قهوه سبز در سطوح ۰، ۱ و ۲ درصد، در ماست پروبیوتیک بر روی زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی بود. شمارش باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی ،تعیین pH و ارزیابی حسی نمونه های ماست در سه تکرار در روزهای 1، 7، 14 و 21 انجام شد. نتایج نشان داد، افزودن پودرهای چای سبز و قهوه سبز به ماست پروبیوتیک، زنده مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی را در تمامی نمونه ها نسبت به ماست شاهد به طور معنی داری افزایش داد (p<0/05). بیشترین تعداد باکتری در نمونه های ماست حاوی ۱% چای سبز و ۲% درصد قهوه سبز به ترتیب حاوی log CFU/g 17/0±78/13 و 2/0±54/11 بود. کمترین و بیشترین میزان pH به ترتیب متعلق به نمونه ماست حاوی ۲% چای سبز و ۲% قهوه سبز بود. بهترین طعم مربوط به نمونه ماست حاوی ۱% قهوه سبز و مطلوبترین بافت و رنگ مربوط به نمونه ماست شاهد بود. بیشترین امتیاز از نظر مقبولیت کلی به ترتیب در نمونه ماست شاهد، ماست حاوی ۱% چای سبز و ماست حاوی ۱% قهوه سبز بود. در کل نتایج نشان داد افزودن ۱% پودر چای سبز تاثیر موثری بر زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی دارد و می تواند جهت تولید در سطح تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
|
|
واژههای کلیدی: لاکتوباسیلوس پاراکازئی، ماست، چای سبز، قهوه سبز |
|
متن کامل [PDF 525 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|