[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 78-67 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی زنده‌مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی در ماست پروبیوتیک حاوی پودر چای سبز و قهوه سبز
هادی صابری بدر ، محمد حسین موثق*
دانشکده دامپزشکی،واحد شبستر، دانشگاه ازاد اسلامی، شبستر، ایران
چکیده:  
هدف از این مطالعه بررسی اثر پودرهای چای سبز و قهوه سبز در سطوح ۰، ۱ و ۲ درصد، در ماست پروبیوتیک بر روی زنده مانی باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی بود. شمارش باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی ،تعیین pH و ارزیابی حسی نمونه­ های ماست در سه تکرار در روزهای 1، 7، 14 و 21 انجام شد. نتایج نشان داد، افزودن پودرهای چای سبز و قهوه سبز به ماست پروبیوتیک، زنده­ مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی را در تمامی نمونه ­ها نسبت به ماست شاهد به­ طور معنی­ داری افزایش داد (p<0/05). بیشترین تعداد باکتری در نمونه­ های ماست حاوی ۱% چای سبز و ۲% درصد قهوه سبز به ترتیب حاوی log CFU/g 17/0±78/13 و 2/0±54/11 بود. کمترین و بیشترین میزان pH به ترتیب متعلق به نمونه ماست حاوی ۲% چای سبز  و ۲% قهوه سبز بود. بهترین طعم مربوط به نمونه ماست حاوی ۱% قهوه سبز و مطلوب‌ترین بافت و رنگ مربوط به نمونه ماست شاهد بود. بیش‌ترین امتیاز از نظر مقبولیت کلی به ترتیب در نمونه ماست شاهد، ماست حاوی ۱% چای سبز و ماست حاوی ۱% قهوه سبز بود. در کل نتایج نشان داد افزودن ۱%  پودر چای سبز تاثیر موثری بر زنده ­مانی باکتری لاکتوباسیلوس پاراکازئی  دارد و می­ تواند جهت تولید در سطح تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس پاراکازئی، ماست، چای سبز، قهوه سبز
متن کامل [PDF 525 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی

Ethics code: IR.IAU.TABRIZ.REC.1401.079


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saberi Badr H, Movassagh M H. Viability of Lactobacillus paracasei in Probiotic Yogurt Containing Green Tea and Green Coffee Powders. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (3) :67-78
URL: http://amfi.ir/article-1-66-fa.html

صابری بدر هادی، موثق محمد حسین. بررسی زنده‌مانی لاکتوباسیلوس پاراکازئی در ماست پروبیوتیک حاوی پودر چای سبز و قهوه سبز. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (3) :67-78

URL: http://amfi.ir/article-1-66-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 4700