[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 14-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه‌ای خاصیت ضدباکتریائی نانو ذرات نقره بیوسنتز شده توسط پوست سبز گردو برروی استرپتوکوکوس موتانس و سودوموناس آئروژینوزا
رویا پرآسا ، یونس انزابی*
دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
چکیده:  
با توجه به استفاده بی رویه از مواد ضد عفونی کننده در سرتاسر جهان در جهت  گندزدائی محیط که منجر به ایجاد مقاومت متقاطع بین مواد ضدمیکروبی مختلف وایجادسویه­های جدید، مقاوم وتولید ابرویروس­ها و باکتری­های مقاوم شده است، در سالهای اخیر جهت­گیری اصلی  تحقیقات علم پزشکی درخصوص فناوری نانو بوده است.  لذا با توجه به این دو مسئله درمطالعه حاضر درصدد تهیه ضدعفونی نانو برپایه متابولیت های گیاهی به طوری که امن،بادوام وقابلیت جایگزینی باالکل را داشته  باشد  برآمده است. بنابراین  مهار 2 باکتری استرپتوکوکوس موتانس ATCC35668 و سودوموناس آئروژینوزاPTCC1310  توسط عصاره­های آبی و اتانولی و نانوذره بیوسنتز شده توسط عصاره الکلی پوست سبز گردو بررسی شد. به منظور بررسی خاصیت ضد باکتریائی ،MIC(Minimum Inhibitory Consentration), MBC (Minimum Bactericida Consentration) مواد مورد سنجش قرار داده شد. میزان MIC عصاره­های آبی، اتانولی ونانوذره بیوسنتز شده پوست سبز گردو برای هردو باکتری­های استرپتوکوکوس موتانس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 4/1 ، 7/0 و 1/0 و MBC 8/2 ،4/1 و1/0 میلی گرم بر میلی لیتر برآورد شده است. همینطور میزان MIC و MBC الکل 96% بین 7/0 تا 8/2  میلی گرم بر میلی لیتر برآورد شده بود، که حاکی از توانائی بیوسنتز قوی پوست سبز گردو وخاصیت آنتی باکتریال قوی آن بوده است. به نظر می­رسد می­توان از نانو ذره نقره بیوسنتز شده توسط پوست سبز گردوبه عنوان ضدعفونی کننده مناسب بجای الکل و ترکیبات مشابه آن برعلیه باکتری­های گرم مثبت وگرم منفی استفاده کرد.
 
واژه‌های کلیدی: عصاره پوست سبز گردو، نانوذره نقره، الکل، باکتری استرپتوکوکوس موتانس، سودوموناس آئروژینوزا
متن کامل [PDF 802 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات کشاورزی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parasa R, Anzabi Y. Comparative Investigation of The Antibacterial Properties of Silver Nanoparticles Biosynthesized by The Green Skin of Walnut Against Streptococcus Mutans and Pseudomonas Aeruginosa. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (1) :1-14
URL: http://amfi.ir/article-1-65-fa.html

پرآسا رویا، انزابی یونس. بررسی مقایسه‌ای خاصیت ضدباکتریائی نانو ذرات نقره بیوسنتز شده توسط پوست سبز گردو برروی استرپتوکوکوس موتانس و سودوموناس آئروژینوزا. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (1) :1-14

URL: http://amfi.ir/article-1-65-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4710