بررسی مقایسهای خاصیت ضدباکتریائی نانو ذرات نقره بیوسنتز شده توسط پوست سبز گردو برروی استرپتوکوکوس موتانس و سودوموناس آئروژینوزا
|
رویا پرآسا ، یونس انزابی*  |
دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، علوم پزشکی تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. |
|
چکیده: |
با توجه به استفاده بی رویه از مواد ضد عفونی کننده در سرتاسر جهان در جهت گندزدائی محیط که منجر به ایجاد مقاومت متقاطع بین مواد ضدمیکروبی مختلف وایجادسویههای جدید، مقاوم وتولید ابرویروسها و باکتریهای مقاوم شده است، در سالهای اخیر جهتگیری اصلی تحقیقات علم پزشکی درخصوص فناوری نانو بوده است. لذا با توجه به این دو مسئله درمطالعه حاضر درصدد تهیه ضدعفونی نانو برپایه متابولیت های گیاهی به طوری که امن،بادوام وقابلیت جایگزینی باالکل را داشته باشد برآمده است. بنابراین مهار 2 باکتری استرپتوکوکوس موتانس ATCC35668 و سودوموناس آئروژینوزاPTCC1310 توسط عصارههای آبی و اتانولی و نانوذره بیوسنتز شده توسط عصاره الکلی پوست سبز گردو بررسی شد. به منظور بررسی خاصیت ضد باکتریائی ،MIC(Minimum Inhibitory Consentration), MBC (Minimum Bactericida Consentration) مواد مورد سنجش قرار داده شد. میزان MIC عصارههای آبی، اتانولی ونانوذره بیوسنتز شده پوست سبز گردو برای هردو باکتریهای استرپتوکوکوس موتانس و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب 4/1 ، 7/0 و 1/0 و MBC 8/2 ،4/1 و1/0 میلی گرم بر میلی لیتر برآورد شده است. همینطور میزان MIC و MBC الکل 96% بین 7/0 تا 8/2 میلی گرم بر میلی لیتر برآورد شده بود، که حاکی از توانائی بیوسنتز قوی پوست سبز گردو وخاصیت آنتی باکتریال قوی آن بوده است. به نظر میرسد میتوان از نانو ذره نقره بیوسنتز شده توسط پوست سبز گردوبه عنوان ضدعفونی کننده مناسب بجای الکل و ترکیبات مشابه آن برعلیه باکتریهای گرم مثبت وگرم منفی استفاده کرد.
|
|
واژههای کلیدی: عصاره پوست سبز گردو، نانوذره نقره، الکل، باکتری استرپتوکوکوس موتانس، سودوموناس آئروژینوزا |
|
متن کامل [PDF 802 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی کاربردی در محصولات کشاورزی
|
|
|
|