[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 44-33 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی قدرت آنتی‌باکتریال پست‌بیوتیک باکتری‌های جنس لاکتوباسیلوس علیه لیستریا مونوسیتوژنز
المیرا تیزجنگ ، حدیث متشفی ، ابراهیم باباپور*
دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:  
چکیده
نظر به تقاضای فزاینده­ی جامعه مبنی بر استفاده از پروتکل­های غذایی ایمن و توجه به‌سلامت سبد غذایی، اهمیت استفاده از نگه‌دارنده‌های طبیعی بیشتر شده است. لیستریا مونوسیتوژنز یکی از مهم­ترین پاتوژن­های غذایی است. ازاین‌روی پژوهش حاضر باهدف ارزیابی قدرت آنتی­باکتریال پست بیوتیک باکتری­های لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر روی این پاتوژن انجام گردید. پست‌بیوتیک‌ها در زمان­های تخمیر ۲۴ و ۴۸ ساعت تولید شدند و قدرت آنتی‌باکتریالی آن­ها در pH اسیدی و خنثی از روش‌های چاهک گذاری در آگار، تعیین حداقل غلظت بازدارنده، تعیین حداقل غلظت باکتری­کشی و تأثیر مهاری در ایجاد بیوفیلم توسط لیستریا مونوسیتوژنز بررسی شدند. نتایج نشان داد که پست ­بیوتیک گونه پلانتاروم با pH اسیدی و تیمار زمانی ۴۸ ساعت نسبت به سایر پست­بیوتیک­ها، اثربخشی بیشتری در مهار تشکیل بیوفیلم و قدرت آنتی‌باکتریالی دارد. یافته­های کلی نشان دادند که اولاً، خواص ضدمیکروبی پست­ بیوتیک­ها با سویه و خاصیت اسیدی مرتبط است. ثانیا"، رقیق­سازی پست‌بیوتیک­ها به‌طور مؤثری سبب کاهش خواص آنتی‌باکتریالی می­گردد. با توجه به خاصیت آنتی‌باکتریالی پست‌بیوتیک‌ها، پایداری خواص در طول ذخیره­سازی سرد، ماهیت غیرسمی، تأثیر در کاهش پاسخ­های التهابی و درمان اسهال می­توان از آن­ها به‌عنوان کاندید مناسب جهت جایگزینی با نگهدارنده‌های شیمیایی استفاده کرد.
 
واژه‌های کلیدی: پست بیوتیک، آنتی باکتریال، لیستریا مونوسیتوژنز، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
متن کامل [PDF 603 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tizjang E, Moteshafi H, Babapour E. Evaluation of postbiotic antibacterial power of Lactobacillus bacteria against Listeria monocytogenes. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 9 (4) :33-44
URL: http://amfi.ir/article-1-64-fa.html

تیزجنگ المیرا، متشفی حدیث، باباپور ابراهیم. ارزیابی قدرت آنتی‌باکتریال پست‌بیوتیک باکتری‌های جنس لاکتوباسیلوس علیه لیستریا مونوسیتوژنز. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (4) :33-44

URL: http://amfi.ir/article-1-64-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4700