ارزیابی قدرت آنتیباکتریال پستبیوتیک باکتریهای جنس لاکتوباسیلوس علیه لیستریا مونوسیتوژنز
|
المیرا تیزجنگ ، حدیث متشفی ، ابراهیم باباپور*  |
دانشگاه آزاد اسلامی |
|
چکیده: |
چکیده
نظر به تقاضای فزایندهی جامعه مبنی بر استفاده از پروتکلهای غذایی ایمن و توجه بهسلامت سبد غذایی، اهمیت استفاده از نگهدارندههای طبیعی بیشتر شده است. لیستریا مونوسیتوژنز یکی از مهمترین پاتوژنهای غذایی است. ازاینروی پژوهش حاضر باهدف ارزیابی قدرت آنتیباکتریال پست بیوتیک باکتریهای لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس رامنوسوس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر روی این پاتوژن انجام گردید. پستبیوتیکها در زمانهای تخمیر ۲۴ و ۴۸ ساعت تولید شدند و قدرت آنتیباکتریالی آنها در pH اسیدی و خنثی از روشهای چاهک گذاری در آگار، تعیین حداقل غلظت بازدارنده، تعیین حداقل غلظت باکتریکشی و تأثیر مهاری در ایجاد بیوفیلم توسط لیستریا مونوسیتوژنز بررسی شدند. نتایج نشان داد که پست بیوتیک گونه پلانتاروم با pH اسیدی و تیمار زمانی ۴۸ ساعت نسبت به سایر پستبیوتیکها، اثربخشی بیشتری در مهار تشکیل بیوفیلم و قدرت آنتیباکتریالی دارد. یافتههای کلی نشان دادند که اولاً، خواص ضدمیکروبی پست بیوتیکها با سویه و خاصیت اسیدی مرتبط است. ثانیا"، رقیقسازی پستبیوتیکها بهطور مؤثری سبب کاهش خواص آنتیباکتریالی میگردد. با توجه به خاصیت آنتیباکتریالی پستبیوتیکها، پایداری خواص در طول ذخیرهسازی سرد، ماهیت غیرسمی، تأثیر در کاهش پاسخهای التهابی و درمان اسهال میتوان از آنها بهعنوان کاندید مناسب جهت جایگزینی با نگهدارندههای شیمیایی استفاده کرد.
|
|
واژههای کلیدی: پست بیوتیک، آنتی باکتریال، لیستریا مونوسیتوژنز، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس رامنوسوس، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس |
|
متن کامل [PDF 603 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|