[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 61-49 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از فناوری نانو در انتقال پروبیوتیک‌ها
بابک صادقی ، حسین قهرمانی ، فریده محمد حسین زاده ، هدا کشمیری نقاب*
گروه پژوهشی لیزر پزشکی، مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، پژوهشکده یارا، سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، تهران
چکیده:  
امروزه، نقش پروبیوتیک‌ها به‌عنوان میکروارگانیسم‌های مفیدی که در بهبود سلامت، پیشگیری و کنترل اختلالات بالینی میزبان نقش دارند، تایید شده است. بنابر گفته سازمان بهداشت جهانی، اگر پروبیوتیک‌ها در مقادیر کافی و مناسب به میزبان تجویز شوند، برای سلامت بسیار مفید می باشند. برای انتقال اثرات پروبیوتیک به مصرف کننده، میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک باید از نظر متابولیکی در محصولات غذایی پایدار و فعال باشند و در قسمت اعظم دستگاه گوارش زنده بمانند و همچنین باید اثرات مفید خود را در روده میزبان داشته باشند. یکی از مشکلات عمده در این زمینه، بقای سلول‌های پروبیوتیک در برابر حملات فیزیکی و شیمیایی در طول عبور از دستگاه گوارش به روده است. پیشرفت‌ها در زمینه‌ی بهبود تکنیک‌های کپسوله‌سازی در مقیاس میکرو برای دستیابی به زنده‌مانی سلولی بالا، مقاومت معده، مقاومت دما و ماندگاری طولانی‌تر متمرکز شده است. با این‌حال، این رویکردهای میکروکپسولاسیون دارای محدودیت‌ها و چالش‌هایی هنگام استفاده بالینی می‌باشند. مطالعه حاضر، مروری کوتاه بر پیشرفت فعلی روش‌های مختلف کپسوله‌سازی پروبیوتیک با تمرکز بیشتر بر روی استراتژی‌های کپسوله‌سازی تک سلولی مدرن و نوظهور با استفاده از نانوپوشش‌ها برای سلول‌های پروبیوتیک فردی ارائه می‌دهد. در نهایت، مزایای روش‌های مختلف نانوکپسوله‌سازی مورد بحث قرار گرفته و اشاره‌ای به آینده‌ی توسعه پروبیوتیک‌های پوشش‌دار با ویژگی‌های پیشرفته و مزایای سلامتی آن خواهد داشت.

 
شماره‌ی مقاله: 4
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، نانوتکنولوژی، کپسوله سازی، نانوکپسولاسیون
متن کامل [PDF 756 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: نانوفناوری میکروبی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi B, Ghahremani H, Mohammad Hossein Zadeh F, Keshmiri Neghab H. Nanotechnology for Probiotic Delivery. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (2) : 4
URL: http://amfi.ir/article-1-55-fa.html

صادقی بابک، قهرمانی حسین، محمد حسین زاده فریده، کشمیری نقاب هدا. استفاده از فناوری نانو در انتقال پروبیوتیک‌ها. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (2) :49-61

URL: http://amfi.ir/article-1-55-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660