گروه پژوهشی لیزر پزشکی، مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، پژوهشکده یارا، سازمان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران، تهران
چکیده:
امروزه، نقش پروبیوتیکها بهعنوان میکروارگانیسمهای مفیدی که در بهبود سلامت، پیشگیری و کنترل اختلالات بالینی میزبان نقش دارند، تایید شده است. بنابر گفته سازمان بهداشت جهانی، اگر پروبیوتیکها در مقادیر کافی و مناسب به میزبان تجویز شوند، برای سلامت بسیار مفید می باشند. برای انتقال اثرات پروبیوتیک به مصرف کننده، میکروارگانیسمهای پروبیوتیک باید از نظر متابولیکی در محصولات غذایی پایدار و فعال باشند و در قسمت اعظم دستگاه گوارش زنده بمانند و همچنین باید اثرات مفید خود را در روده میزبان داشته باشند. یکی از مشکلات عمده در این زمینه، بقای سلولهای پروبیوتیک در برابر حملات فیزیکی و شیمیایی در طول عبور از دستگاه گوارش به روده است. پیشرفتها در زمینهی بهبود تکنیکهای کپسولهسازی در مقیاس میکرو برای دستیابی به زندهمانی سلولی بالا، مقاومت معده، مقاومت دما و ماندگاری طولانیتر متمرکز شده است. با اینحال، این رویکردهای میکروکپسولاسیون دارای محدودیتها و چالشهایی هنگام استفاده بالینیمیباشند. مطالعه حاضر، مروری کوتاه بر پیشرفت فعلی روشهای مختلف کپسولهسازی پروبیوتیک با تمرکز بیشتر بر روی استراتژیهای کپسولهسازی تک سلولی مدرن و نوظهور با استفاده از نانوپوششها برای سلولهای پروبیوتیک فردی ارائه میدهد. در نهایت، مزایای روشهای مختلف نانوکپسولهسازی مورد بحث قرار گرفته و اشارهای به آیندهی توسعه پروبیوتیکهای پوششدار با ویژگیهای پیشرفته و مزایای سلامتی آن خواهد داشت.
Sadeghi B, Ghahremani H, Mohammad Hossein Zadeh F, Keshmiri Neghab H. Nanotechnology for Probiotic Delivery. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (2) : 4 URL: http://amfi.ir/article-1-55-fa.html
صادقی بابک، قهرمانی حسین، محمد حسین زاده فریده، کشمیری نقاب هدا. استفاده از فناوری نانو در انتقال پروبیوتیکها. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (2) :49-61