[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1402 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 48-27 برگشت به فهرست نسخه ها
پیشرفت‌های فناوری آب فعال شده با پلاسما بر پاتوژن‌های غذایی: کاربردهای فعلی و دورنمای آینده
نرجس بصیری ، مهدی زارعی ، محمد کارگر* ، فرشید کفیل زاده
گروه میکروبیولوژی، واحد جهرم، دانشگاه آزاد اسلامی، جهرم، ایران
چکیده:  
نوآوری در زمینه تولید و فراوری مواد غذایی برای پاسخگویی به چالش‌های نوظهور، تضمین امنیت غذایی در سراسر جهان و برآورده کردن خواسته‌های مصرف‌کنندگان برای محصولات غذایی با کیفیت بالا، ایمن و مغذی مورد نیاز است. آب فعال‌شده با پلاسما (Plasma-activated water)، یک تکنیک سازگار با محیط زیست با حداقل تغییرات در محصولات غذایی است. آب فعال شده با پلاسما توجه بسیاری را در زمینه‌ صنایع غذایی، کشاورزی و زیست پزشکی به خود جلب کرده است. این مقاله به طور خاص، خواص فیزیکی و شیمیایی آب فعال شده با پلاسما در رابطه با اسیدیته، رسانایی، پتانسیل اکسیداسیون و کاهش و غلظت گونه‌های اکسیژن فعال، نیتروژن واکنش‌پذیر در آب تصفیه شده را مشخص می‌کند. بنابراین، کاربردهای آب فعال شده با پلاسما برای ضدعفونی میکروبی نیز در این بررسی خلاصه شده است. به‌طور کلی، این مقاله مروری میزان موفقیت کاربردی فناوری آب فعال شده با پلاسما را در زمینه‌های مختلف و به طور خاص کاربرد ان در صنعت فراوری مواد غذایی را توصیف می‌کند. از آنجایی که خروجی پژوهش در حوزه آب فعال شده با پلاسما به‌طور تصاعدی در حال گسترش است، این بررسی بر روی مطالعات منتشر شده طی سال‌های 2017 تا2023 تمرکز می‌کند تا درک فعلی اصول اثرات آب فعال شده با پلاسما را خلاصه کند و پتانسیل‌های آن را در برنامه‌های کاربردی منعکس کند. همچنین، معایب برجسته این فناوری و زمینه‌های مهم برای تحقیقات آینده مورد بحث قرار می‌گیرد.
شماره‌ی مقاله: 3
واژه‌های کلیدی: آب فعال‌شده با پلاسما، اکسیژن واکنش‌پذیر، پاتوژن غذایی، فعالیت ضدباکتریایی، نیتروژن واکنش‌پذیر
متن کامل [PDF 1711 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Basiri N, Zarei M, Kargar M, Kafilzadeh F. Advances in plasma-activated water technology on foodborne pathogens: current applications and future trends. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (1) : 3
URL: http://amfi.ir/article-1-52-fa.html

بصیری نرجس، زارعی مهدی، کارگر محمد، کفیل زاده فرشید. پیشرفت‌های فناوری آب فعال شده با پلاسما بر پاتوژن‌های غذایی: کاربردهای فعلی و دورنمای آینده. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (1) :27-48

URL: http://amfi.ir/article-1-52-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660