[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1402 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 59-49 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه تاثیر ضدباکتریایی وزیکول‌های خارج‌سلولی Lactobacillus casei و کاربرد آن در افزایش کیفیت فیله ماهی
نسرین تجدد ، لاله رومیانی*
چکیده:  
باکتری‌های بیماری‌‌زا و غیربیماری‌‌زا وزیکول‌های غشایی را به محیط خارج سلولی رها می‌کنند، اما فعالیت آنها مشخص نیست. هدف از انجام این پژوهش، مطالعه فعالیت ضدباکتریایی وزیکول‌های خارج سلولی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی و تاثیر آن بر افزایش ماندگاری فیله ماهی شوریده بود. وزیکول‌ها از طریق اولتراسانتریفیوژ جدا شدند. فعالیت ضدباکتریایی وزیکول‌ها بر شیوانلا پوترفاسیینس مطالعه شد. فیله ماهی شوریده به وزن gr 300-250 تهیه شد. هر فیله شوریده در ml 10 محلول تهیه شده از غلظت‌های متفاوت وزیکول ( vesicles/ mL1011، 1010، 109) تا جذب کامل محلول توسط فیله‌ها قرار داده و سپس در دمای °C 4 نگهداری شدند. شاخص‌های ماندگاری فیله شامل میزان پراکسید، بازهای نیتروژنی فرار کل، مالون دی‌آلدئید و میزان کل باکتری‌ها بود. نتایج نشان داد که اندازه وزیکول‌ها تا h 48 پس از انکوباسیون افزایش معنی‌دار (p<0.05) و سپس روند تغییرات معنی‌دار نبود (p>0.05). میزان 1011 vesicles/ mL سبب مهار رشد S. putrefaciens شد. نتایج کیفیت فیله نشان داد که دوز vesicles/ mL 1011 نسبت به گروه شاهد و دوزهای پایین‌تر، منجر به بهبود شاخص‌های کیفی فیله شد وماندگاری را نسبت به گروه شاهد تا 4 روز افزایش داد. نتایج این مطالعه نشان داد که وزیکول‌های پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی می‌توانند در جهت بهبود کیفیت و ماندگاری آبزیان کاربرد داشته باشند.
شماره‌ی مقاله: 4
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس کازئی، وزیکول های خارج سلولی، ماندگاری، ماهی شوریده
متن کامل [PDF 1055 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات دام، طیور و آبزیان


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajadod N, Roomiani L. Study effect of Lactobacillus casei-derived extracellular vesicles antibacterial and its application in increasing the quality of fish fillet. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (1) : 4
URL: http://amfi.ir/article-1-45-fa.html

تجدد نسرین، رومیانی لاله. مطالعه تاثیر ضدباکتریایی وزیکول‌های خارج‌سلولی Lactobacillus casei و کاربرد آن در افزایش کیفیت فیله ماهی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (1) :49-59

URL: http://amfi.ir/article-1-45-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4660