باکتریهای بیماریزا و غیربیماریزا وزیکولهای غشایی را به محیط خارج سلولی رها میکنند، اما فعالیت آنها مشخص نیست. هدف از انجام این پژوهش، مطالعه فعالیت ضدباکتریایی وزیکولهای خارج سلولی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی و تاثیر آن بر افزایش ماندگاری فیله ماهی شوریده بود. وزیکولها از طریق اولتراسانتریفیوژ جدا شدند. فعالیت ضدباکتریایی وزیکولها بر شیوانلا پوترفاسیینس مطالعه شد. فیله ماهی شوریده به وزن gr 300-250 تهیه شد. هر فیله شوریده در ml 10 محلول تهیه شده از غلظتهای متفاوت وزیکول (vesicles/ mL1011، 1010، 109) تا جذب کامل محلول توسط فیلهها قرار داده و سپس در دمای °C 4 نگهداری شدند. شاخصهای ماندگاری فیله شامل میزان پراکسید، بازهای نیتروژنی فرار کل، مالون دیآلدئید و میزان کل باکتریها بود. نتایج نشان داد که اندازه وزیکولها تا h 48 پس از انکوباسیون افزایشمعنیدار (p<0.05) و سپس روند تغییرات معنیدار نبود (p>0.05). میزان 1011 vesicles/ mL سبب مهار رشد S. putrefaciens شد. نتایج کیفیت فیله نشان داد که دوزvesicles/ mL 1011نسبت به گروه شاهد و دوزهای پایینتر، منجر به بهبود شاخصهای کیفی فیله شد وماندگاری را نسبت به گروه شاهد تا 4 روز افزایش داد. نتایج این مطالعه نشان داد که وزیکولهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی میتوانند در جهت بهبود کیفیت و ماندگاری آبزیان کاربرد داشته باشند.
Tajadod N, Roomiani L. Study effect of Lactobacillus casei-derived extracellular vesicles antibacterial and its application in increasing the quality of fish fillet. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (1) : 4 URL: http://amfi.ir/article-1-45-fa.html
تجدد نسرین، رومیانی لاله. مطالعه تاثیر ضدباکتریایی وزیکولهای خارجسلولی Lactobacillus casei و کاربرد آن در افزایش کیفیت فیله ماهی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (1) :49-59