[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 61-52 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر استفاده از سطوح مختلف دانه خرفه بر عملکرد رشد، سیستم ایمنی و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه های گوشتی
حسنا حاجاتی ، احمد حسن آبادی* ، سارا کاوه ، عاطفه سیددخت
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
چکیده:  
این آزمایش برای بررسی اثر سطوح مختلف دانه خرفه آسیاب شده بر عملکرد رشد، سیستم ایمنی و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی انجام شد. تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه گوشتی نر از سویه تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. جیره‌های آزمایشی شامل سطوح صفر، 2، 2/5، 5 و 7/5 % دانه خرفه بود. برای ارزیابی سیستم ایمنی هومورال، در روزهای 24 و 31 مقدار ml 1 محلول 10 % گلبول قرمز گوسفندی به دو جوجه از هر تکرار تزریق شد و نمونه‌‌های خونی در روزهای 35 و 42، از ورید بال گرفته شد. پرندگان علیه ویروس بیماری‌های برونشیت، نیوکاسل و گامبورو واکسینه شدند. برای اندازه گیری فراسنجه‌های خونی از نمونه‌های خون 42 روزگی استفاده شد. وزن اندام‌های بدن برحسب درصد وزن بدن در سن 42 روزگی بررسی شد. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که مصرف دانه خرفه، سبب افزایش وزن و مصرف خوراک جوجه‌های گوشتی در دوره های رشد، پایانی و در کل دوره پرورش شد. میزان تیتر IgY در پرنده‌ها تفاوتی نداشت. ضریب تبدیل غذایی در پرندگان تغذیه شده با تغذیه تیمار حاوی 2/5 % دانه خرفه بهتر شد. وزن بورس فابریسیوس و سایر اندام‌های بدن در 42 روزگی در کل گروه‌ها تغییری نداشت. استفاده از سطوح مختلف دانه خرفه در جیره تأثیر معنی‌داری بر تیتر آنتی بادی در برابر گلبول قرمز گوسفندی، میزان هماتوکریت خون، تری‌گلیسیرید، آنزیم‌هایALP ،AST، ALT و کلسیم در خون نداشت اما سبب افزایش میزان کلسترول خون شد.

 
شماره‌ی مقاله: 5
واژه‌های کلیدی: جوجه گوشتی، خرفه، سیستم ایمنی، عملکرد، فراسنجه‌های خونی.
متن کامل [PDF 478 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات دام، طیور و آبزیان


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajati H, Hassanabadi A, Kaveh S, Seyyed Dokht A. The effect of using different levels of portulaca Oleracea seed on growth performance, immune system and some blood parameters of broiler chicken. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2022; 8 (3) : 5
URL: http://amfi.ir/article-1-36-fa.html

حاجاتی حسنا، حسن آبادی احمد، کاوه سارا، سیددخت عاطفه. تأثیر استفاده از سطوح مختلف دانه خرفه بر عملکرد رشد، سیستم ایمنی و برخی فراسنجه‌های خونی جوجه های گوشتی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (3) :52-61

URL: http://amfi.ir/article-1-36-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4645