[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 8، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 41-28 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضدمیکروبی نایسین استخراج شده از لاکتوکوکوس لاکتیس جدا شده از شیر بز بر برخی باکتری‌های عامل فساد مواد غذایی
هما خراسانی، نادیا کاظمی پور*، سید منصور میبدی، سید محمد رضا خوشرو، محمد مهدی متقی
چکیده:  
نایسین یک باکتریوسین، با دامنه عملکرد وسیع علیه باکتری‌های بیماری‌زای غذایی است. مضرات نگهدارنده‌های شیمیایی در موادغذایی، توجه محققان را به مواد طبیعی، از جمله نایسین جلب کرده است. در این پژوهش، خاصیت ضد‌میکروبی نایسین استخراج شده از لاکتوکوکوس لاکتیس جدا شده از شیر بز، ارزیابی شد. 10 نمونه شیر بز از اطراف شهرستان کرمان، تحت شرایط سترون جمع‌آوری و باکتری‌های لاکتوکوکوس لاکتیس روی محیط انتخابی Eliker-Trimethoprim جدا شدند. سپس، آزمون‌های ‌بیوشیمیایی برای شناسایی سویه‌های جداشده، انجام شد. برای تایید ژن نایسین از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز با پرایمرهای اختصاصی استفاده شد. برای تأیید وجود نایسین استخراج شده باکتریایی، از HPLC استفاده شد. خاصیت ضد‌باکتریایی نایسین با روش انتشار از دیسک بر علیه سویه‌های استاندارد استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اسینتوباکتر بومانی و سودوموناس آئروژینوزا بررسی و سپس حداقل غلظت ممانعت‌کننده باکتریوسین با روش تهیه‌ی رقت‌های متوالی در میکروتیترپلیت انجام شد. یکی از 4 سویه‌ی جداشده‌ی لاکتوکوکوس لاکتیس تخلیص و شناسایی شد و تحت شرایط بهینه‌ی رشد برای بررسی‌ بیشتر انتخاب شد. حضور ژن نایسین در لاکتوکوکوس لاکتیس با پرایمر اختصاصی و روش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز تائید شد. مقدار پروتئین نایسین تولید شده mg/kg 41/5 بود. قطر هاله عدم رشد، به ترتیب برای باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، اسینتوباکتر بومانی و سودوموناس آئروژینوزا برابر با mm 13، 17 ،14 و 0 و حداقل غلظت ممانعت‌کننده ی رشد نایسین استخراج شده برای باکتری‌های یادشده در رقت‌های 5-10، 6-10، 5-10، 1-10 مشاهده شد. بنابراین، نایسین استخراج شده از لاکتوکوکوس لاکتیس، می‌تواند جایگزین مناسبی برای نگهدارنده‌های شیمیایی باشد. 
شماره‌ی مقاله: 3
واژه‌های کلیدی: نایسین، خاصیت ضدمیکروبی، شیر بز، کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا، لاکتوکوکوس لاکتیس
متن کامل [PDF 1185 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Antimicrobial effect of nisin extracted from Lactococcus lactis isolated from goat milk on some bacteria causing food spoilage. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2022; 8 (1) : 3
URL: http://amfi.ir/article-1-30-fa.html

خراسانی هما، کاظمی پور نادیا، میبدی سید منصور، خوشرو سید محمد رضا، متقی محمد مهدی. بررسی اثر ضدمیکروبی نایسین استخراج شده از لاکتوکوکوس لاکتیس جدا شده از شیر بز بر برخی باکتری‌های عامل فساد مواد غذایی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (1) :28-41

URL: http://amfi.ir/article-1-30-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4645