[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 15-1 برگشت به فهرست نسخه ها
استراتژی‌هایی برای مقابله با باکتری‌های مقاوم شده به آنتی‌بیوتیک‌ها و راهکارهایی برای کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در صنعت غذا
الهه لایق قدردان ، عباس عابدفر*
استادیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی دانشگاه گیلان
چکیده:  

راهکارهایی برای سالمسازی در صنعت غذا وجود دارند که یکی از آن‎‌ها استفاده از آنتیبیوتیکها به شمار میرود. آنتی‌بیوتیک‌ها، که به‌عنوان مواد طبیعی یا شیمیایی سنتزی محسوب می‌شوند، قادر به مهار رشد و بقای میکروارگانیسم‌ها هستند و در صنایع غذایی برای از بین بردن پاتوژن‌های غذایی نقش حیاتی ایفا می‌کنند. با این حال، مقاومت فزاینده باکتری‌ها به این داروها، تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی و امنیت غذایی به وجود آورده است. برای مقابله با این چالش، راهکارهای نوینی نظیر باکتریوفاژ درمانی و استفاده از باکتری‌های شکارچی به‌کار گرفته شده‌اند که می‌توانند در کنترل عفونت‌های باکتریایی شامل گونه‌های مقاوم مؤثر باشند. همچنین، استراتژی‌های مقاومت چند دارویی و اصول کشاورزی پایدار با بهره‌وری بالا، به بهبود کیفیت غذایی و ایمنی آن کمک می‌کنند. در کنار این اقدامات، روش‌هایی به‌منظور کاهش وابستگی به آنتی‌بیوتیک‌ها وجود دارند، از جمله پیشگیری و کنترل عفونت‌ها، کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در حیوانات و استفاده از پروبیوتیک‌ها در آبزیان. باکتری‌‌هایی که توانایی مقاوم شدن نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها را دارا هستند، از جمله: کمپیلوباکتر مقاوم به حرارت، سالمونلا، گونههای استافیلوکوکوس اورئوس و گونههای انتروکوک هستند. این مقاله به بررسی عمیق‌تر پدیده مقاومت باکتریایی نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها و تحلیل راهکارهای مؤثر برای مقابله با این مشکل می‌پردازد.

واژه‌های کلیدی: استراتژی‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، باکتری‌ها، بیوفیلم، مقاومت ضد میکروبی.
متن کامل [PDF 1024 kb]      
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Layegh Ghadrdan E, Abedfar A. Strategies to Combat Antibiotic-Resistant Bacteria and Ways to Reduce Antibiotic Use In The Food Industry. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 11 (2) :1-15
URL: http://amfi.ir/article-1-131-fa.html

لایق قدردان الهه، عابدفر عباس. استراتژی‌هایی برای مقابله با باکتری‌های مقاوم شده به آنتی‌بیوتیک‌ها و راهکارهایی برای کاهش استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در صنعت غذا. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1404; 11 (2) :1-15

URL: http://amfi.ir/article-1-131-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4714