[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 50-32 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه‌سازی فرمولاسیون نوشیدنی فراسودمند سین‌بیوتیک بهارنارنج بر پایه تراوه(آب پنیر)
ابراهیم مصلحی راد ، اکرم شریفی*
گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده:  
امروزه تغییرات در فرهنگ غذایی جوامع منجر به افزایش تقاضا برای تولیدات جدید و متنوع، از جمله نوشیدنی های غنی شده، گردیده است. در این مطالعه مقادیر مناسب اینولین (1-3 درصد) به عنوان پری­بیوتیک و تراوه (آب پنیر)(20-40 درصد) برای تولید نوشیدنی­ بهار­نارنج بر پایه تراوه حاوی سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (LA.5) مورد استفاده قرار گرفت. تغییرات زنده­مانی میکروارگانیسم­ها و ویژگی­های فیزیکوشیمیایی نوشیدنی تولید شده طی یک دوره تخمیر 24 ساعته در دمای  37 درجه سلسیوس و سپس یک دوره نگهداری چهار هفته­ای در دمای 4 درجه سلسیوس، قبل از تخمیر و بعد از تخمیر (روز 0، 7، 14 و 21)مورد بررسی قرار گرفتند.  قابلیت زنده­مانی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در محیط نوشیدنی سین بیوتیک بهارنارنج بر پایه تراوه، طی دوره تخمیر افزایش معنی­دار داشت(۰٥/۰p ). پس از آن تا پایان دوره نگهداری  یک روند کاهشی را متحمل شد. در پایان دوره نگهداری، شمارش پروبیوتیک log cfu/ml ٣/۸  بود. در بین نمونه­ها کمترین قابلیت زنده­­مانی باکتری پروبیوتیک پس از ٢۸ روز نگهداری، مربوط به تیمار حاوی 20 درصد تراوه و 1 درصد اینولین بود (log cfu/ml  ٧۸/٥) و بیشترین مربوط به تیمار حاوی 20 درصد تراوه و 3 درصد اینولین بود (log cfu/ml ٣/۸). دوره تخمیر و نگهداری، با کاهشpH ، افزایش اسیدیته و کاهش ماده جامد و قند کل همراه بود. پس از دوره تخمیر و همچنین با افزایش زمان نگهداری، ویژگی­های ارگانولپتیکی نوشیدنی­های تخمیری به صورت ­معنی­داری کاهش پیدا کرد.
واژه‌های کلیدی: اینولین، بهارنارنج، تراوه، سین بیوتیک، فراسودمند.
متن کامل [PDF 1458 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moslehi Rad E, Sharifi A. Optimization of Synbiotic Functional bitter orange flower (Citrus aurantium) Beverage based on Whey Permeate. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 11 (2) :32-50
URL: http://amfi.ir/article-1-128-fa.html

مصلحی راد ابراهیم، شریفی اکرم. بهینه‌سازی فرمولاسیون نوشیدنی فراسودمند سین‌بیوتیک بهارنارنج بر پایه تراوه(آب پنیر). میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1404; 11 (2) :32-50

URL: http://amfi.ir/article-1-128-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4714