انتروکوکسی های جداسازی شده از فرآورده های شیری: مروری بر خطرات و استفاده تکنولوژیکی آن
|
محمد جواد شکوری ، علیرضا شهاب لواسانی* ، عطیه حبیبی |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران. |
|
چکیده: |
انتروکوکسیها بهعنوان پرتکرارترین سویه باکتریایی در فرآوردههای لبنی و سایر محصولات غذایی موجود میباشد. اگرچه آنها تعدادی از ویژگیهای تکنولوژیکی مانند تولید باکتریوسین، ویژگیهای پروبیوتیکی و سودمندی در تکنولوژی لبنیات را دارا میباشند اما هیچ موافقت عمومی در ارتباط با خطرات بیماریزایی و تهدید سلامت بهعنوان پاتوژن های غذایی توسط آنها وجود ندارد. پتانسیل پاتوژنیک باکتریهای اسید لاکتیک شامل انتروکوکسیها در عفونتهای کلینیکی انسانی و ارتباط آنها با اندوکاردیت اخیراً تبدیل به یک موضوع چالش برانگیز شده است. این مطالعه اطلاعات موجود در ارتباط با اکولوژی میکروبی، ویژگیهای بیوشیمیایی، تولید باکتریوسینهای ضد لیستریا مونوسیتوژنز و پتانسیل پاتوژنیک انتروکوکسیهای جداسازی شده از فراوردههای مختلف شیری را بیان می کند. |
|
واژههای کلیدی: فراوردههای لبنی، تکنولوژی لبنیات، انتروکوکسی، پتانسیل پاتوژنیک، پروبیوتیک، استارتر کالچر |
|
متن کامل [PDF 357 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|