جداسازی و شناسایی سویه بومی باسیلوس مولد آلفا آمیلاز گرمادوست از منابع آب گرم شهرستان آوج
|
نازنین زهرا افتخار ، بهزاد همتی*  |
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد کرج-دانشیار رتبه 17 |
|
چکیده: |
مقدمه:آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼزﻫﺎ، ﻣﻬﻢﺗﺮﻳﻦ و ﭘﺮﻛﺎرﺑﺮدﺗﺮﻳﻦ آﻣﻴﻼزﻫﺎ در ﺻﻨﻌﺖ ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ. در ﻣﻴﺎن آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼزﻫﺎ، اﻧﻮاع ﮔﺮﻣﺎدوﺳﺖ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﭘﺎﻳﺪاری و ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ در دﻣﺎﻫﺎی ﺑﺎﻻ از اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋهای ﺑﺮﺧﻮردارﻧﺪمواد و روشها: در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ، به ترتیب ابتدا نمونه برداری، جداسازی و غربالگری سویه های باکتریایی مولد آلفاآمیلاز، شناسایی سویۀ باکتریایی جداشده، سنجش فعالیت آنزیم، سنجش فعالیت آلفاآمیلاز، اثر منابع مختلف کربن بر تولید آنزیم آلفاآمیلاز، بررسی اثرpH بر تولید آنزیم آلفاآمیلاز، بررسی فعالیت دمایی آنزیم آلفاآمیلاز، بررسی پایداری دمایی آنزیم آلفاآمیلاز انجام شد.نتایج: ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻏﺮﺑﺎﻟﮕﺮی در ﻣﺤﻴﻂ اﺧﺘﺼﺎﺻﻲ ﻣﺎﻳﻊ و ﺟﺎﻣﺪ، دو ﺳﻮﻳﻪ ﺑﺎ ﻛﺪﻫﺎی TSG59 و TSG70، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺳﻮﻳﻪﻫﺎی ﺑﺮﺗﺮ اﻧﺘﺨﺎب ﮔﺮدﻳﺪﻧﺪ. ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ_ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻲ ﻧﺸﺎن داد TSG59 و TSG70 ﺑا Bacillus licheniformis ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺷﺒﺎﻫﺖ را داﺷﺘﻪاﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻬﻴﻨﻪﺳﺎزی ﻣﺤﻴﻂ ﺗﻮﻟﻴﺪ آﻧﺰﻳﻢ ﻧﺸﺎن داد ﺗﻮﻟﻴﺪ آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼز دو ﺳﻮﻳﻪ TSG59 و TSG70 ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ در ﻣﺤﻴﻂ ﺣﺎوی ٥ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ، ٢ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﭘﭙﺘﻮن، ﻳﻚ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ و 5 pH و ﻣﺤﻴﻂ ﺣﺎوی ٥ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ، ٢ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ آﻣﻮﻧﻴﻮم ﻛﻠﺮاﻳﺪ، ﻳﻚ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ و 8 pH ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار ﺑﻮده اﺳﺖ.ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ و ﭘﺎﻳﺪاری آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼز TSG59 در دﻣﺎ 50 درﺟﻪ سلسیوس ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ و ﺑﺮای آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼز TSG70، ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ در ٦٠ و ٧٠ درﺟﻪ سلسیوس ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ، ﭘﺎﻳﺪاری دﻣﺎﻳﻲ ﻫﺮ دو TSG59 و TSG70 ﺑﺎ اﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮدن ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ ٢٠ ﻣﻴﻠﻲﻣﻮﻻر ﺑﻬﺒﻮد ﭘﻴﺪا ﻛﺮد. |
|
واژههای کلیدی: آلفا آمیلاز، تولید، آنزیمهای گرما دوست، فعالیت دمایی، پایداری دمایی |
|
متن کامل [PDF 810 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی مواد غذایی
|
|
|
|