[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1404 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 69-46 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و شناسایی سویه بومی باسیلوس مولد آلفا آمیلاز گرمادوست از منابع آب گرم شهرستان آوج
نازنین زهرا افتخار ، بهزاد همتی*
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد کرج-دانشیار رتبه 17
چکیده:  
مقدمه:آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼزﻫﺎ، ﻣﻬﻢﺗﺮﻳﻦ و ﭘﺮﻛﺎرﺑﺮدﺗﺮﻳﻦ آﻣﻴﻼزﻫﺎ در ﺻﻨﻌﺖ ﻣﻲﺑﺎﺷﻨﺪ. در ﻣﻴﺎن آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼزﻫﺎ، اﻧﻮاع ﮔﺮﻣﺎدوﺳﺖ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ ﭘﺎﻳﺪاری و ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ در دﻣﺎﻫﺎی ﺑﺎﻻ از اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋه­ای ﺑﺮﺧﻮردارﻧﺪمواد و روش­ها: در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ، به ترتیب ابتدا نمونه برداری، جداسازی و غربالگری سویه های باکتریایی مولد آلفاآمیلاز، شناسایی سویۀ باکتریایی جداشده، سنجش فعالیت آنزیم، سنجش فعالیت آلفاآمیلاز، اثر منابع مختلف کربن بر تولید آنزیم آلفاآمیلاز، بررسی اثرpH بر تولید آنزیم آلفاآمیلاز، بررسی فعالیت دمایی آنزیم آلفاآمیلاز،  بررسی پایداری دمایی آنزیم آلفاآمیلاز انجام شد.نتایج: ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻏﺮﺑﺎﻟﮕﺮی در ﻣﺤﻴﻂ اﺧﺘﺼﺎﺻﻲ ﻣﺎﻳﻊ و ﺟﺎﻣﺪ، دو ﺳﻮﻳﻪ ﺑﺎ ﻛﺪﻫﺎی TSG59 و TSG70، ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺳﻮﻳﻪﻫﺎی ﺑﺮﺗﺮ اﻧﺘﺨﺎب ﮔﺮدﻳﺪﻧﺪ. ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ­­_ﻣﻮﻟﻜﻮﻟﻲ ﻧﺸﺎن داد TSG59 و TSG70 ﺑا Bacillus licheniformis ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺷﺒﺎﻫﺖ را داﺷﺘﻪاﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻬﻴﻨﻪﺳﺎزی ﻣﺤﻴﻂ ﺗﻮﻟﻴﺪ آﻧﺰﻳﻢ ﻧﺸﺎن داد ﺗﻮﻟﻴﺪ آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼز دو ﺳﻮﻳﻪ TSG59 و TSG70 ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ در ﻣﺤﻴﻂ ﺣﺎوی ٥ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ، ٢ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﭘﭙﺘﻮن، ﻳﻚ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ و 5 pH و ﻣﺤﻴﻂ ﺣﺎوی ٥ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻧﺸﺎﺳﺘﻪ، ٢ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ آﻣﻮﻧﻴﻮم ﻛﻠﺮاﻳﺪ، ﻳﻚ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ و 8 pH ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار ﺑﻮده اﺳﺖ.ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ و ﭘﺎﻳﺪاری آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼز TSG59 در دﻣﺎ 50  درﺟﻪ سلسیوس ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ و ﺑﺮای آﻟﻔﺎآﻣﻴﻼز TSG70، ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ در ٦٠ و ٧٠ درﺟﻪ سلسیوس ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ، ﭘﺎﻳﺪاری دﻣﺎﻳﻲ ﻫﺮ دو TSG59 و TSG70 ﺑﺎ اﺿﺎﻓﻪ ﻛﺮدن ﻛﻠﺴﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ ٢٠ ﻣﻴﻠﻲﻣﻮﻻر ﺑﻬﺒﻮد ﭘﻴﺪا ﻛﺮد.
واژه‌های کلیدی: آلفا آمیلاز، تولید، آنزیم‌های گرما دوست، فعالیت دمایی، پایداری دمایی
متن کامل [PDF 810 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eftekhar N Z, Hemati B. Isolation and identification of a thermophilic alpha-amylase-producing Bacillus strain from hot water sources in Auj city. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 11 (1) :46-69
URL: http://amfi.ir/article-1-119-fa.html

افتخار نازنین زهرا، همتی بهزاد. جداسازی و شناسایی سویه بومی باسیلوس مولد آلفا آمیلاز گرمادوست از منابع آب گرم شهرستان آوج. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1404; 11 (1) :46-69

URL: http://amfi.ir/article-1-119-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4714