[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 51-40 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره جلبک Sargassum tenerrimum، نایسین Z و آنتی‌بیوتیک آئرومایسین روی رشد باکتریایی میگو وانامی (Litopenaeus vannamei) طی نگهداری در یخ
شقایق کهنمویی ، معظمه کردجزی* ، مهدی ذوالفقاری ، محمد خضری
گروه عمل‌آوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران.
چکیده:  
با توجه به فسادپذیری بالای آبزیان هر ساله بخش زیادی از این تولیدات فاسد می‌شود که باعث تحمیل خسارت‌های قابل توجه اقتصادی به جامعه می‌شود. در پژوهش حاضر، اثر نگهدارندگی یخ پودری در چهار حالت یخ خالص و یا یخ حاوی عصاره جلبک سارگاسوم تنریموم، آنتی‌بیوتیک آئرومایسین و نایسین Z بر افزایش زمان ماندگاری میگوهای وانامی (Litopenaeus vannamei) طی 12 روز نگهداری ارزیابی شد. میگوها از مرکز پرورش گمیشان تهیه شده و تمامی آزمایشات در دانشکده شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. نمونه‌های یخ‌گذاری شده به فاصله هر سه روز یکبار از نظر بارباکتریایی عامل فساد متداول (CSB)، باکتری‌های سرمادوست (PVC)، باکتری‌های اسیدلاکتیک (LAB) و باکتری‌های انتروباکتریاسه (EB) ارزیابی شدند. سریع‌ترین روند فساد در تمامی آنالیزهای باکتریایی در تیمار شاهد و عصاره جلبک مشاهده شد و این دو تیمار بالاترین میزان افزایش بار میکروبی را در پایان زمان نگهداری نشان دادند (0/05>p). تیمار حاوی نایسین Z بر بارباکتریایی عامل فساد متداول (CSB)، باکتری‌های سرمادوست (PBS)، باکتری‌های اسیدلاکتیک(LAB) اثر نگهدارندگی نسبتا مناسبی را نشان داد (0.05>p)، اما در برابر باکتری‌های انتروباکتریاسه (EB) بی‌اثر بود (0.05<p). آنتی‌بیوتیک آئرومایسین اثر نگهدارندگی قابل‌توجهی را بر علیه باکتری‌های مورد مطالعه نشان داد به‌طوری که مقادیر بار باکتریایی عامل فساد متداول و باکتری‌های سرمادوست در این تیمار حتی با گذشت زمان نگهداری روند کاهشی را نشان دادند و رشد باکتری‌های انتروباکتریاسه و اسیدلاکتیک طی دوره نگهداری متوقف شد (0.05>p).
شماره‌ی مقاله: 4
واژه‌های کلیدی: میگو، یخ، عصاره جلبک، آنتی‌بیوتیک، نایسین Z
متن کامل [PDF 1718 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات دام، طیور و آبزیان


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

kahnamuee S, Kordjazi M, Zolfaghari M, Khezri M. Effect of Sargassum tenerrimum extract, nisin z and aureomycin antibiotic on bacterial growth of Litopenaeus vannamei during ice storage. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2022; 8 (3) : 4
URL: http://amfi.ir/article-1-39-fa.html

کهنمویی شقایق، کردجزی معظمه، ذوالفقاری مهدی، خضری محمد. تاثیر عصاره جلبک Sargassum tenerrimum، نایسین Z و آنتی‌بیوتیک آئرومایسین روی رشد باکتریایی میگو وانامی (Litopenaeus vannamei) طی نگهداری در یخ. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (3) :40-51

URL: http://amfi.ir/article-1-39-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 51 queries by YEKTAWEB 4710