[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 23-12 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر اگزو پلی‌ساکارید بتا گلوکان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی ماست قالبی کم چرب شیر میش
علیرضا شهاب لواسانی* ، کبری ربیعی ، حمیدرضا مهدوی عادلی
مرکز تحقیقات فناوری‌های نوین تولید غذای سالم، واحد ورامین-پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران.
چکیده:  
ترکیب بتا گلوکان، یک فیبر رژیمی است که اثرات سلامتی بخش بسیاری دارد و از آن می‌توان به‌عنوان یک پری بیوتیک و جایگزین چربی در تولید محصولات رژیمی مانند ماست کم چرب استفاده کرد. هدف از این پژوهش، استفاده از اگزوپلی ساکارید بتاگلوکان در مقادیر 0/1، 0/2، 0/3 و 0/4 % (W/W) در تولید ماست میش قالبی کم چرب می‌باشد و خواص فیزیکوشیمیایی (pH، اسیدیته (%)، مواد جامد کل (%)، ویسکوزیته (cp) و سینرسیس (%)و زنده مانی باکتری‌های آغازگر در تیمارها طی 21 روز نگهداری ارزیابی شد. نتایج آزمایشات در طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل توسط نرم‌افزار SPSS 16.0 تجزیه و تحلیل شدند. در طی زمان نگهداری، میزان pH همه نمونه‌ها کاهش یافت، در حالی که میزان اسیدیته به‌طور معنی‌داری افزایش پیدا کرد. غلظت بتاگلوکان اثر معنی‌داری بر مقدار مواد جامد کل نداشت. افزایش سطوح بتا گلوکان در فرمولاسیون ماست موجب کاهش سینرسیس و افزایش ویسکوزیته شد. با گذشت زمان، لگاریتم تعداد باکتری‌های لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوکوس ترموفیلوس افزایش پیدا کرد. غلظت بتاگلوکان از نظر آماری اثر معنی‌داری بر بقاء دو باکتری آغازگر در ماست نداشت(p>0.05). در نهایت می‌توان نتیجه گرفت که افزودن بتا گلوکان به ماست تهیه شده از شیر میش، یک جایگزین چربی مناسب می‌باشد. این افزودنی در سطوح 0/2 و 0/3 %، قابلیت خوبی برای استفاده به‌عنوان یک تثبیت کننده در فرمولاسیون ماست را داشت. نمونه حاوی 0/3 % بتاگلوکان را می‌توان به‌عنوان بهترین تیمار معرفی کرد.


 
شماره‌ی مقاله: 2
واژه‌های کلیدی: بتا گلوکان، شیر میش، ماست کم چرب
متن کامل [PDF 1198 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahab Lavasani A, Rabiyi K, Mahdavi Adeli H R. Effect of β-glucan Exopolysaccharide on Physicochemical Properties of Low-Fat Set Sheep's Milk Yogurt. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2022; 8 (3) : 2
URL: http://amfi.ir/article-1-22-fa.html

شهاب لواسانی علیرضا، ربیعی کبری، مهدوی عادلی حمیدرضا. تاثیر اگزو پلی‌ساکارید بتا گلوکان بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی ماست قالبی کم چرب شیر میش. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (3) :12-23

URL: http://amfi.ir/article-1-22-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه پاییز 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 51 queries by YEKTAWEB 4645