[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1401 1401 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 11-1 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، قدرت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدقارچی اسانس نعناع سبز بر سویه‌های عامل فساد میوه توت‌فرنگی
مصطفی رحمتی جنیدآباد*، بهروز علیزاده بهبهانی، محمد نوشاد
چکیده:  
این مطالعه با هدف بررسی تعیین محتوای فنول و فلاونوئید کل، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدقارچی اسانس نعناع سبز بر سویه‌های قارچی عامل فساد میوه توت‌فرنگی (بوتریتیس سینه‏را، آسپرژیلوس نایجر و رایزوپوس استولونیفر) در شرایط آزمایشگاهی انجام شد. برای این هدف، ابتدا اسانس گیاه نعناع سبز توسط دستگاه کلونجر استخراج شد. اسانس نعناع سبز حاوی mg GAE/g 55/15 محتوای فنول کل و mg QE/g 29/25 فلاونوئید کل بود که نقش مهمی در فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ضدقارچی اسانس دارد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی اسانس، برحسب IC50 و مطابق روش‌های مهار رادیکال DPPH، مهار رادیکال ABTS و بتا-کاروتن/لینولئیک اسید، به ترتیب  µg/ml 23/35، 19/80 و 27/117 به‌دست آمد. نتایج آزمون‌های ضدمیکروبی (دیسک دیفیوژن آگار، انتشار چاهک در آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی) نشان دادند که اسانس نعناع سبز دارای فعالیت ضدقارچی بالقوه بالایی است؛ به‌طوری‌که، آسپرژیلوس نایجر و بوتریتیس سینه‏را حساس‌ترین و مقاوم‌ترین سویه‌های قارچی نسبت به اسانس بودند. حداقل غلظت مهارکنندگی برای بوتریتیس سینه‏را برابر با mg/ml 50، برای رایزوپوس استولونیفر برابر با mg/ml 25 و برای آسپرژیلوس نایجر برابر با mg/ml 12/5 بود. مشخص شد که حداقل غلظت کشندگی برای بوتریتیس سینه‏را برابر با mg/ml 200 و برای  رایزوپوس استولونیفر و آسپرژیلوس نایجر برابر با mg/ml 100 بود. مطابق نتایج، اسانس نعناع سبز به‌عنوان عامل آنتی‌اکسیدان و ضدمیکروب در مواد غذایی قابل استفاده است.
شماره‌ی مقاله: 1
واژه‌های کلیدی: اثر ضدقارچی، اسانس، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، نعناع سبز.
متن کامل [PDF 905 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of total phenols and flavonoids, antioxidant power, and antifungal effect of Mentha spicata essential oil against species causing strawberry’s rot. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 2022; 8 (1) :1-11
URL: http://amfi.ir/article-1-29-fa.html

رحمتی جنیدآباد مصطفی، علیزاده بهبهانی بهروز، نوشاد محمد. ارزیابی فنول و فلاونوئید کل، قدرت آنتی‌اکسیدانی و اثر ضدقارچی اسانس نعناع سبز بر سویه‌های عامل فساد میوه توت‌فرنگی. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1401; 8 (1) :11-1

URL: http://amfi.ir/article-1-29-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( فصلنامه بهار 1401 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4463