[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 50-36 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی، شناسایی و بررسی خواص پروبیوتیکی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از ماست های محلی شهرستان بناب
مرتضی مهاجری امیری*
استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
چکیده:  
اهمیت پروبیوتیک‌ها در ایجاد تعادل در میکروبیوتا، تنظیم عملکرد سیستم ایمنی، جلوگیری از بروز و عود بیماری‌های عفونی، بهبود اختلالات گوارشی و بسیاری از مزایای دیگر به اثبات رسیده است. بررسی‌ها در محصولات تخمیری سنتی و محلی باعث جداسازی باکتری‌های اسید لاکتیک در جنس‌های  لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم و استرپتوکوکوس شده است که معمولاً به عنوان پروبیوتیک شناخته می‌شوند. در این مطالعه از سه ماست محلی مربوط به شهرستان بناب برای جداسازی پروبیوتیک ها استفاده شد. خواص پروبیوتیکی از جمله: مقاومت به اسید، مقاومت به نمک های صفراوی، هیدرولیز کلسترول و املاح‌صفراوی، خاصیت ضد‌میکروبی و ویژگی‌های فیزیولوژیکی مانند: آبگریزی، خود‌تجمعی و تجمیع مشترک مورد مطالعه قرار‌گرفتند و در نهایت جدایه‌های منتخب برای شناسایی مولکولی ارزیابی شدند. از این سه محصول، 11 جدایه بررسی شدند، که 7 جدایه به لاکتوباسیلوس‌ها و 4 جدایه به استرپتوکوک‌ها تعلق داشتند. اکثر جدایه‌ها در دو یا سه خصوصیت دارای پتانسیل پروبیوتیک بودند، ولی در این میان، 2 جدایه نتایج بهتری در اکثر تست‌های ارزیابی پروبیوتیک‌ها نشان ‌دادند. این جدایه‌ها با استفاده از PCR برای بررسی 16s rRNA مورد ارزیابی قرار‌گرفتند. پس از توالی‌یابی و بررسی توالی‌ها مشخص شد که یک جدایه به لاکتوباسیلوس کازئی و جدایه دیگر به لاکتوباسیلوس رامنوسوس با تشابه بیش از 99 درصد تعلق دارند. این مطالعه تأیید می‌کند که محصولات لبنی سنتی منبع مهمی برای جداسازی باکتری‌های پروبیوتیک می‌باشند. بنا بر این شناسایی و بهینه‌سازی جدایه‌های بومی که در اکثر بررسی‌ها، پتانسیل پروبیوتیکی بهتری دارند می‌‌تواند مسیر را برای تولید مکمل‌ها و محصولات پروبیوتیک جدید، هموار کند.

 
واژه‌های کلیدی: باکتری پروبیوتیک، محصولات سنتی تخمیری، لاکتوباسیلوس، استرپتوکوک، 16S rRNA
متن کامل [PDF 717 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohajeri Amiri M. Isolation, identification and investigation of probiotic properties of lactic acid bacteria isolated from local yogurts of Bonab city. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2023; 9 (3) :36-50
URL: http://amfi.ir/article-1-79-fa.html

مهاجری امیری مرتضی. جداسازی، شناسایی و بررسی خواص پروبیوتیکی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از ماست های محلی شهرستان بناب. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1402; 9 (3) :36-50

URL: http://amfi.ir/article-1-79-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4710