[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 99-86 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه ای اثرات ضدقارچی اسانس گیاه Rosmarinus officinalis تحت تاثیر کودهای مختلف بر روی قارچ Fusarium oxysporum
محمود کهنه پوشی ، الهام آزادفر* ، کیمیا بهرامی نژاد ، عبید قادرپور
دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، سبزوار، ایران
چکیده:  
به منظور بررسی اثرات ضد قارچی اسانس های بعضی از گیاهان داروئی و از جمله گیاه رزماری که اغلب بعنوان یک سبزی خوراکی مصرف میشود، یک بررسی مقایسه ای اثرات قارچ کشی اسانس گیاه رزماری تحت تأثیر کودهای مختلف بر روی قارچ  فوزاریوم طراحی و به مرحله اجرا درآمد. در قسمت اول ابتدا آزمایش در قالب بلوک های کامل تصادفی با چهار تیمار و در سه تکرار انجام شد که در آن تیمارهای کودی عبارت بودند از شاهد، کود ازته از منبع اوره، کود آلی حیوانی (گاوی) و ورمی کمپوست، بعد از کاشت و طی نمودن دوره داشت و در پایان عملیات برداشت گیاه صورت گرفت و نسبت به اندازه گیری اسانس های آن ها با روش های علمی مرسوم و توصیه شده اقدام شد با توجه به نتایج بدست آمده بیشترین اسانس ناشی از مصرف کود شیمیائی ازته از منبع کود اوره بود و کمترین مقدار اسانس را نیز تیمار شاهد (عدم مصرف کود) به خود اختصاص داد و در مرحله دوم آزمایش با کاشت اسپورهای قارچ فوزاریوم در محیط کشتهای طراحی شده ضمن تایید اثرات ضد قارچی اسانس گیاه داروئی رومارن به این نتیجه منجر گردید که اسانس های تولیدی ناشی از مصرف کودهای شیمیائی و ورمی کمپوست نسبت به سایر اسانس ها اثرات بازدارندگی بیشتر و بهتری از خود نشان داده اند.
واژه‌های کلیدی: اسانس، رومارن، قارچ کشی، کود، قارچ فوزاریوم اکسیس پوروم
متن کامل [PDF 388 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی کاربردی در محصولات کشاورزی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kohneh Poushi M, Azadfar E, Bahrami Nejad K, Ghaderpoor O. A comparative study of the fungicidal effects of plant Essential Oil Rosmarinus Officinalis under the effect of different fertilizers on the fungus Fusarium Oxysporum.. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 10 (4) :86-99
URL: http://amfi.ir/article-1-122-fa.html

کهنه پوشی محمود، آزادفر الهام، بهرامی نژاد کیمیا، قادرپور عبید. بررسی مقایسه ای اثرات ضدقارچی اسانس گیاه Rosmarinus officinalis تحت تاثیر کودهای مختلف بر روی قارچ Fusarium oxysporum. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (4) :86-99

URL: http://amfi.ir/article-1-122-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 50 queries by YEKTAWEB 4710