[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 24-13 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه سازی اجزای محیط کشت برای تولید زیست‌توده سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس با استفاده از طراحی آزمایش
مرتضی مهاجری امیری* ، سیده معصومه میر نورالهی
گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، ، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:  
چکیده
لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس یکی از مشهورترین باکتری‌های اسید لاکتیک پروبیوتیک‌ است که به طور سنتی در فرآورده‌های تخمیری خصوصاً لبنیات استفاده می‌شود. مطالعات اندکی بر بهینه‌سازی تولید زیست‌توده ل. دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس متمرکز شده‌اند، بنابراین استفاده از طراحی آزمایش در بهینه‌سازی این سویه ضروری به نظر می‌رسد. در این مطالعه از سویه ل. دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس جدا شده از فرآورده‌های تخمیری استان تهران استفاده شد. با روش یک متغیر در زمان، منابع کربن و نیتروژن مورد ارزیابی قرار گرفت. سه پارامتر غلظت گلوکز، عصاره مخمر و پپتون جهت بهینه‌سازی تأیید شد. سپس از سطح رویه پاسخ و مدل باکس- بنکن برای بهینه‌سازی استفاده شد. ارزیابی نتایج، مدل کوادراتیک را برای بهینه سازی، معنادار تشخیص داد. این مدل، پیشنهاد می‌دهد در غلظت گلوکز  gr/L20 ، عصاره مخمر gr/L25 و پپتونgr/L 30، وزن خشکgr/L  2.132 بدست می‌آید که با آزمون نهائی تأیید شد. این مطالعه در بهینه‌سازی منابع کربن و نیتروژن بر تولید زیست توده ل. دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس موفق بوده است. متغیر‌ها و مقادیر آنها توسط مطالعات دیگر تأیید شد؛ ولی در نهایت، به علت مطالعات محدودی که در ارتباط با بهینه‌سازی شرایط کشت این سویه انجام شده است، پیشنهاد می‌شود پژوهش‌های بیشتری در این زمینه انجام‌ شود.
 
واژه‌های کلیدی: لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس، روش یک متغیر در زمان، مدل باکس- بنکن، زیست توده، سطح رویه پاسخ.
متن کامل [PDF 542 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohajeri Amiri M, Mirnurollahi S M. Optimization of media components for biomass production of the probiotic strain Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus using experimental design. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 10 (4) :13-24
URL: http://amfi.ir/article-1-118-fa.html

مهاجری امیری مرتضی، میر نورالهی سیده معصومه. بهینه سازی اجزای محیط کشت برای تولید زیست‌توده سویه پروبیوتیک لاکتوباسیلوس دلبروکی زیرگونه بولگاریکوس با استفاده از طراحی آزمایش. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (4) :13-24

URL: http://amfi.ir/article-1-118-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4710