[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 85-76 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان بیان ژن های thrB و thrC درکورینه باکتریوم گلوتامیکوم ATCC13032 در تولید آزمایشگاهی ترئونین
نادیا عباسی یوسف آباد ، نسترن دریائی غازانی ، لیلا رهبرنیا* ، علیرضا دهناد
هیئت علمی
چکیده:  
اسید آمینه ترئونین یکی از اسید آمینه های ضروری برای دام و طیور می باشد به همین دلیل در تغذیه استفاده از آن به عنوان یک مکمل غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه یکی از شیوه های متداول تولید ترئونین، استفاده از میکروارگانیسم ها به ویژه باکتری کورینه باکتریوم گلوتامیکوم می باشد. تولید سریع، کشت آسان و هزینه ی پایین تولید از مزایای استفاده از این باکتری جهت تولید اسید آمینه ی ترئونین می باشد. در این مطالعه کورینه باکتریوم گلوتامیکوم )ATCC13032(در محیط کشت استاندارد به نام ISP-2 کشت داده شد و سپس جهت بهینه سازی محیط کشت ISP-2 اثر افزودنی هایی مانند آب پنیر، باگاس، ملاس و شربت ذرت بر تولید ترئونین امتحان گردید. میزان تولید ترئونین با استفاده از روش کروماتوگرافی ارزیابی شد. بعد از بررسی نتایج بهترین شرایط فیزیکی و شیمیایی جهت تولید ترئونین انتخاب شد و میزان بیان ژن های کلیدی درگیر در تولید ترئونین شامل thrB و thrC  با تکنیک Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست امده از کروماتوگرافی نشان داد که  غلظت 0.4 گرم در لیتر آب پنیر  بهترین شرایط برای تولید ترئونین را فراهم میکند بطوریکه غلظت ترئونین تولید شده mg/L33271.53 در نمونه آب پنیر افزایش پیدا کرد. براساس نتایج  PCRReal-time   محیط کشت آب پنیر باعث افزایش 2 برابر بیان ژن thrB و 1.08 برابر بیان thrC شد. براساس نتایج بدست آمده تغییرات فیزیکوشیمیایی در محیط کشت می تواند اثر قابل توجهی در تولید ترئونین توسط باکتری کورینه باکتریوم گلوتامیکوم داشته باشد.
 
واژه‌های کلیدی: ترئونین، کورینه باکتریوم گلوتامیکوم، بیان ژن thrB و thrC
متن کامل [PDF 426 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فرآوری میکروبی مواد غذایی

Research code: 961101-114-1851-35-3


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

abbasi yousefabad N, Daryai Ghazani N, Rehbarnia L, Dehnad A. Investigating the expression of thrB and thrC genes of Corynebacterium glutamicum ATCC13032 in the laboratory production of threonine. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2025; 10 (4) :76-85
URL: http://amfi.ir/article-1-101-fa.html

عباسی یوسف آباد نادیا، دریائی غازانی نسترن، رهبرنیا لیلا، دهناد علیرضا. بررسی میزان بیان ژن های thrB و thrC درکورینه باکتریوم گلوتامیکوم ATCC13032 در تولید آزمایشگاهی ترئونین. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (4) :76-85

URL: http://amfi.ir/article-1-101-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4710