بررسی میزان بیان ژن های thrB و thrC درکورینه باکتریوم گلوتامیکوم ATCC13032 در تولید آزمایشگاهی ترئونین
|
نادیا عباسی یوسف آباد ، نسترن دریائی غازانی ، لیلا رهبرنیا* ، علیرضا دهناد  |
هیئت علمی |
|
چکیده: |
اسید آمینه ترئونین یکی از اسید آمینه های ضروری برای دام و طیور می باشد به همین دلیل در تغذیه استفاده از آن به عنوان یک مکمل غذایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. امروزه یکی از شیوه های متداول تولید ترئونین، استفاده از میکروارگانیسم ها به ویژه باکتری کورینه باکتریوم گلوتامیکوم می باشد. تولید سریع، کشت آسان و هزینه ی پایین تولید از مزایای استفاده از این باکتری جهت تولید اسید آمینه ی ترئونین می باشد. در این مطالعه کورینه باکتریوم گلوتامیکوم )ATCC13032(در محیط کشت استاندارد به نام ISP-2 کشت داده شد و سپس جهت بهینه سازی محیط کشت ISP-2 اثر افزودنی هایی مانند آب پنیر، باگاس، ملاس و شربت ذرت بر تولید ترئونین امتحان گردید. میزان تولید ترئونین با استفاده از روش کروماتوگرافی ارزیابی شد. بعد از بررسی نتایج بهترین شرایط فیزیکی و شیمیایی جهت تولید ترئونین انتخاب شد و میزان بیان ژن های کلیدی درگیر در تولید ترئونین شامل thrB و thrC با تکنیک Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. نتایج به دست امده از کروماتوگرافی نشان داد که غلظت 0.4 گرم در لیتر آب پنیر بهترین شرایط برای تولید ترئونین را فراهم میکند بطوریکه غلظت ترئونین تولید شده mg/L33271.53 در نمونه آب پنیر افزایش پیدا کرد. براساس نتایج PCRReal-time محیط کشت آب پنیر باعث افزایش 2 برابر بیان ژن thrB و 1.08 برابر بیان thrC شد. براساس نتایج بدست آمده تغییرات فیزیکوشیمیایی در محیط کشت می تواند اثر قابل توجهی در تولید ترئونین توسط باکتری کورینه باکتریوم گلوتامیکوم داشته باشد.
|
|
واژههای کلیدی: ترئونین، کورینه باکتریوم گلوتامیکوم، بیان ژن thrB و thrC |
|
متن کامل [PDF 426 kb]
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
فرآوری میکروبی مواد غذایی
|
|
|
|