[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی ویبریو پاراهمولیتیکوس جدا شده از ماهی های دریای خزر و تعیین الگوی مقاومت آنتی باکتریال
الهه یزدان پناه ، زهرا رجبی ، محمد کاظم شریفی یزدی ، محمد مهدی سلطان دلال*
1- بخش میکروب‌شناسی غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران2-مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:  
ویبریو پاراهمولیتیکوس یک باکتری دریایی و دهانه رودخانه است که در اثر طغیان های ناشی از غذا به صنعت آبزیان آسیب می رساند و تهدیدی بزرگ برای ایمنی مواد غذایی و همچنین سلامت انسان است. سالانه گزارشات فراوانی از وقوع مسمومیت های غذایی ناشی از مصرف غذاهای دریایی آلوده به باکتری های گونه ویبریو، منتشر می شود. مطالعه حاضر به منظور بررسی فراوانی ویبریو پاراهمولیتیکوس جدا شده از ماهی های دریای خزر و تعیین الگوی مقاومت آنتی باکتریال انجام پذیرفت. به مدت پنج ماه ( تیر1400 لغایت تیر ماه1401 )، 220 نمونه ماهی صید شده از دریای خزر با رعایت شرایط کامل بهداشتی از اداره شیلات گیلان تهیه شد. جهت جداسازی ویبریو پاراهمولیتیکوس پس از غنی سازی در محیط پپتون واتر بافره به مدت 24 ساعت در 37 درجه سانتی گراد، یک لوپ در محیط تیو سولفات سیترات بایل ساکارز آگار به مدت 24 ساعت در 37 درجه سانتی گراد کشت داده شد.روز بعد از کلنی های مشکوک زرد و سبز از تست های افتراقی استاندارد استفاده می شود. ضمنا جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی مقاومت  طبق دستورالعمل CLSI ، از دیسک های آنتی بیوتیک شرکت MAST استفاده گردید. از مجموع 220 نمونه ماهی صید شده از دریای خزر /759%از نمونه های ماهی آلوده به گونه های ویبریو بودند. فراوانی  ویبریو پاراهمولیتیکوس 19% گزارش شد که بیشتر از سایر گونه های به دست آمده بود. . همچنین نتایج به دست آمده از الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی حاکی از حساسیت این سویه آنتی بیوتیکهای سیپروفلوکساسین (%98.9(، جنتا مایسین (%87.8) ، کلرامفنیکل (%92.4) و مقاومت آنها به آنتی بیوتیکهای آموکسی سیلین (%96.3)، دی اکسی سایکلین(%94.1) و تتراسیایکلین (%92.3) می باشد. نتایج به دست آمده به طور قابل ملاحظه ای  بیانگر آلودگی ماهیهای دریای خزر به سایرگونه های ویبریو میباشد که در این میان میزان آلودگی به ویبریو پاراهمولیتیکوس بیشتر از سایر گونه ها می باشد متعاقبا میتواند یک تهدید جدی برای سلامتی مصرف کنندگان غذاهای دریایی محسوب گردد.
واژه‌های کلیدی: ویبریو پاراهمولیتیکوس، ماهی، دریای خزر، مقاومت آنتی بیوتیکی
متن کامل [PDF 427 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: میکروبیولوژی مواد غذایی

Research code: 46019
Ethics code: IR.TUMS.VCR.REC.1398.1069


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yazdanpanah E, Rajabi Z, Sharifi Yazdi M K, msoltandallal M. The frequency of Vibrio parahaemolyticus isolated from Caspian Sea fishes and their antibacterial resistance pattern. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (2) :1-10
URL: http://amfi.ir/article-1-92-fa.html

یزدان پناه الهه، رجبی زهرا، شریفی یزدی محمد کاظم، سلطان دلال محمد مهدی. بررسی فراوانی ویبریو پاراهمولیتیکوس جدا شده از ماهی های دریای خزر و تعیین الگوی مقاومت آنتی باکتریال. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (2) :1-10

URL: http://amfi.ir/article-1-92-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 51 queries by YEKTAWEB 4660