[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اطلاعات تماس
تلفن و نمابر: 02188793745
آدرس دبیرخانه: تهران، میدان ونک چهارراه جهان کودک خیابان شهیدی کوچه سپر پلاک 1
ایمیل: anjoman.probiotic@gmail.com
کد پستی: 1518716513
..
ISC
..
ماگیران
..
سیلیویکا
..
DOI
..
اطلاع رسانی علوم و فناوری
..
سامانه همانندیاب
..
ithenticate
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 22-11 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری کوتاه بر اعتبارسنجی روش آنالیز با استفاده از تکنیک HPLC
امیر بهشتی مآل ، سید محمد علوی ، هدی جهاندار*
گروه گیاهان دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران
چکیده:  
چکیده
کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا (HPLC) به دلیل کارایی استثنایی و حساسیت بالا در تشخیص آنالیت مورد نظر، به‌عنوان تکنیک جداسازی مورد ‌توجه در آنالیزهای دارویی و زیست پزشکی مدرن شناخته شده است. در حوزه تجزیه ‌و‌تحلیل نمونه‌های دارویی، نتایج بدست آمده باید قابل اعتماد باشند. بنابراین اعتبار‌سنجی روش‌های آنالیز، مرحله‌ای اساسی در فرایند توسعه‌ی آن‌ها می‌باشد که اثبات می‌کند این روش‌ها برای اهداف مورد نظرشان مناسب و قابل اعتماد هستند. پایگاه‌های داده شامل PubMed، PubMed Central، Google Scholar و ICH Q2R2 با استفاده از کلمات کلیدی شامل  HPLC، Validation، Accuracy و Precision مورد بررسی قرار گرفتند. برای تامین الزامات تعیین شده توسط دستورالعمل‌های شرایط بهینه تولید (GMP)، شرکت‌های دارویی موظف به برنامه‌ریزی به‌منظور نظارت و بررسی تمامی فرآیند‌های خود هستند. هدف اصلی از این کار، اثبات استاندارد بودن تمامی فرآیند‌های صنعت اعم از توسعه، ساخت، تولید و روش‌های آنالیز می‌باشد. هدف از نگارش این مقاله‌ی مروری ارائه راهکاری برای انجام مطالعه‌ی اعتبارسنجی روش‌های آنالیز مورد استفاده در صنعت داروسازی می‌باشد که به‌ویژه بر روی دستورالعمل‌های ICH در این زمینه متمرکز شده است. در این دستورالعمل‌ها، پارامتر‌هایی نظیر صحت، دقت، اختصاصی بودن، خطی بودن نتایج، محدوده‌ی کاری، حد تشخیص، حد اندازه ‌گیری  و استحکام روش آنالیز بررسی شده‌اند.
واژه‌های کلیدی: اعتبارسنجی، HPLC، صحت، دقت
متن کامل [PDF 547 kb]      
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شیمی مواد غذایی


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Beheshti Maal A, Alavi S M, Jahandar H. A Brief Review of HPLC Analytical Method Validation. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی 2024; 10 (2) :11-22
URL: http://amfi.ir/article-1-94-fa.html

بهشتی مآل امیر، علوی سید محمد، جهاندار هدی. مروری کوتاه بر اعتبارسنجی روش آنالیز با استفاده از تکنیک HPLC. میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی. 1403; 10 (2) :11-22

URL: http://amfi.ir/article-1-94-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی Journal of Applied Microbiology in Food Industry
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 51 queries by YEKTAWEB 4660